Mike Tyson

- Brukte falsk penis

Mike Tyson (54) åpner opp om hvordan han skjulte dopbruken under karrieren.

GJENNOMTRENT: Mike Tyson gjør comeback i bokseringen etter 15 år, og han imponerer stort med en vill fysikk. VIDEO: Mike Tyson / Discovery / Rødt Kort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I selvbiografien «Undisputed Truth» fra 2013 innrømte den tidligere tungvektsmesteren en utstrakt bruk av kokain og marihuana under boksekarrieren. For en toppidrettsutøver byr det naturlig nok på en del problemer.

Ikke bare førte det til at han beit Lennox Lewis i leggen på en pressekonferanse før en kamp i 2002, men Tyson brukte også mye tid på å prøve å skjule misbruket sitt.

I en ny episode av podkasten «Hotboxin» forteller den legendariske bokseren om hvordan han brukte en falsk penis for å unngå å teste positivt på alle dopingtestene han var gjennom som aktiv.

FORTELLER SANNHETEN: Tobias Santelmann forteller om den falske penisen, som ble den store snakkisen etter NRK-serien «Exit». Video: TV 2 / NRK / Rød Løper Vis mer

- Det var fantastisk. Jeg brukte barnet mitt sin urin i den. Og noen ganger brukte jeg kona mi sin urin og hun sa noe som: «Kjære, du bør håpe at testen ikke viser at du er gravid eller noe», forteller Tyson og fortsetter:

- Og jeg sa «neh», vi kommer ikke til å bruke deg mer, vi bruker barnet. Fordi jeg ble redd for at urinen ville vise at jeg var gravid. Det var det jeg var redd for! Jeg tipper at jeg hadde hørt det skje fordi jeg var veldig redd for det, sier den tidligere tungvektsmesteren.

Tyson var gift med Monica Turner i perioden han måtte skjule sin egen dopbruk. Sammen har de barna Amir og Rayna.

Driver marihuanaplantasje

Tida da Tyson måtte skjule den utstrakte dopbruken er for lengst over. Etter at han la boksehanskene på hylla i 2006 har Tyson etablert sin egen marihuanaplantasje på gården sin Tyson Ranch i California. Marihuana er legalisert i delstaten.

Den tidligere proffbokseren virker å ha store planer for marihuanadyrkningen sin, ifølge CBS Sports. I fjor tjente Tyson nemlig mellom 400 000 og 500 000 dollar i måneden på plantasjen, hevder han. Det tilsvarer opptil 4,5 millioner kroner i måneden.

Inntektene kunne vært større om han ikke hadde røykt opp marihuana verdt 370 000 kroner i måneden som han hevdet for et års tid siden.

Vekker oppsikt

Om den tidligere tungvektsmesteren har kuttet ned på marihuanabruken er ikke kjent, men for tida forbereder 54-åringen seg på et oppsiktsvekkende comeback i bokseringen. I slutten av november skal nemlig Tyson møte Roy Jones i en retur til gamle jaktmarker.

I oppladningen har flere videoer og bilder av Tyson vekket oppsikt. Til tross for sin krevende livsstil og respektable alder virker stjernen å være i superform.

I år er det 15 år siden sist Mike Tyson bokset en profesjonell kamp.

Tyson ble i 1986 tidenes yngste tungvektsmester da han slo ut Trevor Berbick i tittelkampen. Da var han bare 20 år gammel. I åra som fulgte, gjorde han kort prosess med motstander etter motstander, og var ubeseiret i sine 37 første proffkamper.

Et sjokktap mot James «Buster» Douglas i 1990 kostet ham tittelen og innledet en periode med store problemer og skandaler både i og utenfor ringen, selv om han gjenerobret tittelen i 1996. Han sonet fra 1992 en fengselsstraff for voldtekt, og i 1997 ble han diskvalifisert i tittelkampen mot Evander Holyfield for å bite et stykke av motstanderens øre.

Comebackkampen skulle opprinnelig gå i september. Den er nå satt til den siste helgen i november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer