Erling Braut Haaland

Brukte hemmelig system

Haaland-familien avslører detaljene bak klubbvalget.

ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland i aksjon mot Nottingham Forest. Foto: NTB
ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland i aksjon mot Nottingham Forest. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Etter måneder med spekulasjoner ble Erling Braut Haaland i vår klar for Manchester City, hvor han har fått en pangstart med ni mål på fem kamper.

Lørdag publiseres en dokumentar på Viaplay, hvor seerne får være med på innsida fra februar og til overgangen var et faktum.

Der kommer det fram at Haaland i starten av februar ikke hadde bestemt seg.

- Jeg har fem-seks alternativer, men helt ærlig kan jeg kutte det ned til tre, sier Haaland selv.

HERJER: Erling Braut Haaland briljerte mot Nottingham Forest og scoret hat trick i første omgang 31. august. Vis mer

Poengsystem

Pappa Alf-Inge «Alfie» Haaland forklarer at Team Haaland hadde et eget poengsystem for å rangere aktuelle lag.

Med de to viktigste kriteriene:

  • Hvem er det beste laget?
  • Hvem trenger en nummer ni?

Alfie forklarer at på deres liste tidligere i år var Manchester City det beste laget, Bayern München nummer to. Etter fulgte Real Madrid, PSG, Liverpool, Chelsea og Barcelona.

- Det hadde vært kontroversielt å dra til Bayern München. De var interesserte, sier han.

- Hvem trenger en nummer ni? Der er Manchester City en klink 10-er, mens Real Madrid er fem eller seks, de har Benzema, og får de Mbappé? Bayern München er en ener, men mister de Lewandowski har de ingen, forklarer Alfie.

- Hvor ofte oppdaterer dere lista?

- Noen ting er satte. Størrelse på klubb, stadion og kvalitet på liga. England beste ranking, Spania nummer to. De er greie. Økonomi vil forandre seg, det samme med kvaliteten på laget og behovet for en nummer ni, svarer Alfie.

IMPONERT: Manchester City-angriper Erling Braut Haaland er på alles lepper, inkludert kong Haralds, som er imponert over det jærbuen har fått til. Vis mer

La vekk følelser

De er også klare på at klubbtilhørighet, som at Alfie selv spilte for Manchester City, ikke har noen ting å si. Heller ikke manageren.

- Det er viktigere at klubben ligger langflat etter deg enn treneren. Plutselig får treneren sparken tre uker seinere. Det er et kjempepluss med Pep Guardiola som trener, siden han er verdens beste, men ikke avgjørende, forklarer Erling Braut Haaland selv.

I et intervju spilt inn på våren i dokumentaren svarer han at det står mellom tre alternativer. Han kan bli i Borussia Dortmund, dra til Manchester City, eller til Real Madrid.

- Snakket ikke penger

Til slutt kommer det fram at Manchester City vant med ett poeng over den spanske storklubben - basert på Haaland-familiens eget poengsystem.

Haaland forklarer også at mottakelsen han fikk fra Manchester City-spillerne da han møtte dem som motstander i Dortmund-drakt spilte inn.

- Jeg tror det var 15 stykker som sa jeg måtte komme til Manchester City. Phil Foden, Ruben Dias, John Stones, Kevin De Bruyne. Det er hyggelig, og viktig at spillerne vil ha deg, sier målmaskinen fra Jæren.

EN HIT?: Erling Braut Haaland er på alles lepper i den blå delen av Manchester, men det er også denne nye sangen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Birthe Skingen / Rødt Kort Vis mer

- Hva med de som sier at du gikk dit for pengene?

- Det er ikke sant. Sånne ting kan man ikke bry seg om. Penger har aldri vært hovedmotivasjonen, men man vil fortsatt tjene mest mulig. Det har vært en drøm å spille fotball og kunne leve av det resten av livet, svarer Erling.

- Vi har ikke snakket økonomi med noen, vi vet at den vil være bra uansett, påpeker Alfie.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer