Brukte hodet

BERGEN (Dagbladet): Brann-Moss 1-0. Raymond Kvisvik (26) har gjort mye som fotballspiller, men aldri scoret mål med hodet. - Jeg må sikre meg tv-opptaket og lagre det for historien, sier den glade gutten.

- Jeg vet ikke om Raymond headet i mål eller om han ble skutt i hodet, ler Brann-trener Teitur Thordarson.

Da spissene Thorstein Helstad og Azar Karadas sviktet helt foran, var det flankespillerne Raymond Kvisvik (26) og Alex Valencia (21) som skapte sjanser foran 15108 tilskuere på Brann stadion i går kveld.

- Vennene mine hjemme på Greåker vil ikke tro sine egne øyne når de får se denne scoringen.

- Jeg har aldri laget kampmål med hodet tidligere, heller ikke på smågutte- eller miniputtlaget. Ballen bare traff meg på panna, og så gikk den i mål, forklarer «Super-Ray».

Dette blir bekreftet av far Ingebjørn Kvisvik, som var på tribunen i går.

- Jeg kan ikke huske at han har scoret mål med hodet, nei, ikke tale om. Det var utrolig morsomt at det skjedde i en kamp som dette, sier Kvisvik senior.

Målet kom i siste spilleminutt av første omgang. Alex Valencia driblet seg fri ved dødlinja og sendte ballen til Geirmund Brendesæther. Han løftet over hele Mosse-forsvaret og traff lykksalig på panna til Raymond Kvisvik.

Teitur Thordarson er ikke skuffet over at de mer profilerte spissene Thorstein Helstad og Azar Karadas bommet i går.

- Vi burde ha vunnet med minst tre mål. Resultatet blir lite flatterende i forhold til mulighetene, men det var nok en kombinasjon av uflaks og udyktighet i avgjørende situasjoner, sier han.

Thordarson retter en spesiell takk til flankespillerne Kvisvik og Valencia.

- Raymond er utrolig kreativ og ligger bak mye av det vi gjør offensivt. Alex har enorme kvaliteter som vi har jobbet mye med i vinter. Han har teknikk, fart og legger svært vanskelige innlegg fra kanten. Det gleder meg å se at det har løsnet for Alex, sier treneren.

<B>FOR FØRSTE GANG:</B> Raymond Kvisvik får en klapp på panna som reddet seriestarten for Brann. Da de mer profilerte spissene i Thorstein Helstad (til venstre) og Azar Karadas bommet, var det den tidligere Mosse-spilleren som scoret med hodet for første gang i karrieren.