SKULLE DEMPES: Dortmund-supporterne fikk ikke bare Hoffenheim-fansen å konkurrere med lørdag, de ble også utsatt for høyfrekvent lyd. Foto: AP/Michael Probst
SKULLE DEMPES: Dortmund-supporterne fikk ikke bare Hoffenheim-fansen å konkurrere med lørdag, de ble også utsatt for høyfrekvent lyd. Foto: AP/Michael ProbstVis mer

Brukte høyfrekvent lyd mot Dortmund-fans

Hoffenheim-ansatt i trøbbel.

En ansatt i den tyske bundesligaklubben Hoffenheim innrømmer å ha brukt et høyfrekvent lydsystem som «motgift» mot Dortmund-fansens tilrop fra tribunen i søndag.

Mannen risikerer rettslig etterspill etter episoden i kampen der Hoffenheim vant 1-0 på hjemmebane.

Han hadde utplassert et lydsystem som sendte ut høyfrekvente lyder som irriterte fansen og forstyrret deres nedlatende tilrop rettet mot Hoffenheim-investor Dietmar Hopp.

- Mannen hevder han på forhånd ikke var klar over alvoret i saken og at det hele var humoristisk ment. Klubbledelsen visste intet om det som skjedde og beklager på det sterkeste, heter det i en uttalelse fra klubben.

Bilder fra kampen avslører mannen sittende i en tunnel under tribuneseksjonen til bortefansen. Han var iført hørselvern og hadde med seg hjemmesnekrede høyttalere.

Saken er under politietterforskning.

(NTB-Reuters)