Tokyo-OL:

Brukte hundretusener: - Jeg gråter

Mange ble skuffet over at publikum ikke får være til stede under de olympiske lekene i Tokyo. For japanske Kazunori Takishima (45) ble skuffelsen ekstra stor.

SUPERFAN: Japanske Kazunori Takishima er en trofast supporter når det kommer til de olympiske lekene. FOTO: Reuters
SUPERFAN: Japanske Kazunori Takishima er en trofast supporter når det kommer til de olympiske lekene. FOTO: Reuters Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

De olympiske lekene i Tokyo starter kommende fredag. Det er knyttet stor spenning til lekene, men det er et minus ved hele arrangementet.

Tidligere denne måneden erklærte japanske myndigheter unntakstilstand i Tokyo fra 12. juli til 22. august på grunn av økende smitte i den japanske befolkningen.

SYNDEBUKK: Sammy Skytte bommer på straffe og syndebukken da Godset slo Stabæk på Marienlyst. Vis mer

Det førte til at de olympiske sommerlekene i storbyen vil gå uten tilskuere på tribunene. Blant annet på grunn av frykt for spredning av Delta-varianten av coronaviruset.

Det har fått konsekvenser for den japanske supporteren Kazunori Takishima (45).

Han hadde brukt omkring 360 000 norske kroner på totalt 197 billetter til ulike konkurranser for de kommende olympiske lekene i Tokyo. Han vil få refundert pengene han har brukt på billettene.

Billettene var ment til ham selv og hans venner.

- Det tok utrolig mye tid, krefter og lidenskap. Men jeg var så lidenskapelig opptatt av OL at selv om det var veldig vanskelig og utfordrende, likte jeg hele prosessen med å kjøpe billettene, sier han til CNN.

OL-entusiast: Kazunori Takishima (t.v) avbildet med en annen japansk supporter fra OL i Rio i 2016. FOTO: Reuters
OL-entusiast: Kazunori Takishima (t.v) avbildet med en annen japansk supporter fra OL i Rio i 2016. FOTO: Reuters Vis mer

Takishima har reist verden rundt de siste 15 åra for å støtte og følge Japan i de olympiske lekene.

Ifølge CNN ville han ha satt verdensrekord for oppmøte på OL-begivenheter, hvis publikum hadde fått lov til å være til stede under lekene.

Før lekene i Tokyo har han vært til stede på 106 ulike konkurranser i OL. Han hadde planer om å se 28 nye denne sommeren.

Den nåværende rekorden er på 128, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Hvis 45-åringen hadde fått lov til å entre tribunene i Tokyo i sommer ville denne blitt overgått. Da hadde han satt ny rekord med 134 ulike begivenheter.

- Nå er jeg bare lei meg. Jeg gråter hver gang jeg ser på billettene, sier han.

Til tross for skuffelsen vil ikke dette stoppe supporteren fra å være en superfan av de olympiske lekene.

- Jeg kommer til å fortsette å møte opp for å støtte atletene til dagen jeg dør. Så lenge jeg er frisk nok til å gå skal jeg se alle konkurranser i OL, sier han til CNN.

De olympiske lekene i Tokyo avholdes fra og med førstkommende fredag til og med 8. august.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer