Tour de Ski-drama:

Brukte ikke munnbind - kan bli kastet ut

Flere løpere risikerer å bli kastet ut av Tour de Ski etter dårlig munnbind-bruk.

I TRØBBEL: Natalja Nepryaeva er én av flere som har vært dårlige til å bruke munnbind under Tour de Ski. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
I TRØBBEL: Natalja Nepryaeva er én av flere som har vært dårlige til å bruke munnbind under Tour de Ski. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det internasjonale skiforbundet (FIS) holder akkurat nå på med å samle inn bildebevis. Det skriver Expressen.

- Jeg har allerede fått inn bilder og alle tilfeller kommer til å anmeldes til juryen, sier Tour de Ski-leder Pierre Mignerey til den svenske avisa etter at det kom fram at flere løpere og ledere ikke hadde brukt munnbind i forbindelse med Tour de Ski-arrangementet.

Blant dem som kan bli straffet for dårlig munnbind-bruk finner vi de to stjernene Natalja Neprjajeva og Julia Stupak.

Ifølge Expressen skal Tour-ledelsen ha gått hardt ut på et lagledermøte fredag, og sagt at hvis den dårlig munnbind-bruken fortsatte ville det få harde konsekvenser. I verste fall kan løpere og ledere miste sin akkreditering og dermed bli kastet ut av Tour de Ski.

- I går var det bare advarsler, men i dag kommer vi til å gi bøter, og om folk ikke følger reglene kommer vi til ta fra deres akkreditering for resten av touren, sa Mignerey tidligere i dag.

Den russiske stjernen Neprjajeva hadde ikke på seg munnbind da hun vandret fra arenaen i dag, skriver Expressen. Det samme gjaldt landslagskollega Julia Stupak. Stupak havnet som nummer to bak Linn Svahn på dagens 10-kilometer, og hadde ikke på seg munnbind i intervjusonen.

- I intervjusonen er det ikke noe krav om å ha på seg munnbind, det er bare en sterk anbefaling. Anledningen til at det er sånn, er at vi vil ha en avsperring som skaper sosial distansering mellom utøverne og journalistene, sier Mignerey.

Nå sier Mignerey at de vil ta en vurdering på om det er begått noen brudd på dårlig munnbind-bruk.

- Først og fremst må vi ha bevis for at det faktisk har vært utøvere som har slurvet. Vi kommer til å reagere på dette. Alle tilfeller kommer til å bli anmeldt til juryen, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer