Juks i langrenn

Brukte juksesløp i Bogota til å få gå i OL. Nå er TV-sjarmøren avslørt

Falske resultater, mobilbevis og lekenes treigeste skiløpere.

TO UTGAVER: Pita Taufatofua som vinner under åpningsseremonien i Pyeongchang-OL. Og som nummer 114 på 15km Det er et resultat bra nok, men ikke måten han fikset denne OL-turen på. FOTO: REUTERS/Kai Pfaffenbach/Stoyan Nenov
TO UTGAVER: Pita Taufatofua som vinner under åpningsseremonien i Pyeongchang-OL. Og som nummer 114 på 15km Det er et resultat bra nok, men ikke måten han fikset denne OL-turen på. FOTO: REUTERS/Kai Pfaffenbach/Stoyan Nenov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

COSTA NAVARINO (Dagbladet) På åpningsdagen i Pyeongchang skinte 34-åringen Pita Taufatofua fra Tonga i veltrent oljeglinsende, bar overkropp som vinterlekenes gladeste gutt. Det hadde han grunn til:

  • Bare ett år etter at han tok sitt første stavtak ble Pita; med bostedsadresse i Brisbane, Australia, nummer 114 på 15 km fristil.

Tida hans var 56.41; altså fortere enn de fleste av de skivante som leser denne historien hadde klart å komme seg igjennom halvannen mil i OL-løypene. Det å lære seg så raskt å gå fort på ski, er i seg selv en flott treningsprestasjon av hvem som helst.

Dette ble da også en av OLs mest brukte historier. Den vi liker å lese om at alt er mulig, bare du vil det nok.

Eller er villig til å tøye regler.

For Pita Taufatofua skulle i et rettferdig konkurransesystem ikke vært kvalifisert for å konkurrere med gullvinner Dario Cologna.

DEN ivrige olympiske deltakeren Pita har gjort det til hobby å delta i OL. Det som startet med stor publisitet på åpningsseremonien i Rio for to år siden der øvelsen var takewondo, sneiet innom langrenn, før du sikkert får se ham i noe helt nytt i Tokio-OL neste gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer