Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Brukte lang tid på å bli kvitt skuffelsen

Start-trener Tom Nordlie innrømmer at han har brukt lang tid på å komme over at seriegullet glapp på målstreken sist sesong.

-  Ja, både klubben og jeg har brukt mye tid på å takle skuffelsen. Husk at vi hadde fire stolpeskudd i den siste kampen. Om ett av dem hadde endt i mål ville vi blitt seriemester. Jeg var utladet en god stund etter at vi sløste bort gullet med ett poeng på de fire siste kampene, sier Tom Nordlie til Dagbladet.

Stort bedre ble ikke hverdagen etter sesongslutt:

  •  Ni mann har siden vært under kniven.
  •  Royal League ble en stor nedtur.
  •  Laget har slitt i treningskampene.
  •  Nylig signaliserte også to av lagets unge talenter, Jesper Mathiesen og Morten Hæstad, at de vil vekk fordi de ikke får sjanser på å vise seg fram.

-  Blir bedre i år

Når alvoret - eller leken, som fotball tross alt er - snart skal sparkes i gang igjen, er Tom Nordlie likevel optimistisk på vegne av sitt lags kvaliteter og muligheter.

 KVITT SKUFFELSEN:  Start-trener Tom Nordlie har lagt fjorårets marginer i medaljekampen bak seg. Og Nordlie er ganske sikker på at årets Start-lag er bedre enn fjorårets. Foto: SCANPIX
KVITT SKUFFELSEN: Start-trener Tom Nordlie har lagt fjorårets marginer i medaljekampen bak seg. Og Nordlie er ganske sikker på at årets Start-lag er bedre enn fjorårets. Foto: SCANPIX Vis mer

-  Vi har hatt mange ute, men nå begynner det å komme seg. Vi har en bredere stall i år, selv om kvaliteten på første-elleveren er styrket. Men vi viste i fjor at vårt toppnivå er mer enn godt nok. Ved å bytte ut tre mann som ikke spilte med tre rutinerte spillere har vi økt bunn-nivået flere hakk. Nå har vi en stall som tåler skader, sier Tom Nordlie til Dagbladet.

At laget har hatt en trøblete vinter ser han ingen bekymring i.

-  Motgangen vi har hatt vil styrke oss. I det siste har jeg sett konturene av en sterkt voksende

lagmoral. Faktisk er det mer harmoni i gruppa enn noen sinne.

Klar advarsel

På Dagbladets flytende tabell ligger sørlendingene på en foreløpig 7. plass. Det både gleder og provoserer herr Nordlie.

-  Det er bare fint at folk ikke har trua på oss. Det passer oss bra. Men la meg si det sånn: Folk bør være forsiktige med å avskrive oss. Vi kommer til å bli bedre enn noen gang, og jeg er ikke redd for at vi ikke skal være i form til seriestart.

-  Hvor høyt opp kommer Start?-  Vi tok sølv i fjor. Det er klart det er mulig å ta det igjen. Det er også mulig å vinne. Vi har trent mer enn før og er like sultne som tidligere. Dessuten har det jeg har sett av andre lag i vinter ikke skremt vannet av meg, sier Nordlie.

-  Overraskelsesmomentet rundt Start er vel borte i år?-  Jeg tror ingen lag undervurderte oss i fjor. Det er ingen lag som blir undervurdert i Tippeligaen. Dessuten presterte vi bra før seriestarten i fjor, så det var ingen grunn til å ta lett på oss.

-  Bedre taktisk

Nordlie mener årets Start-lag er smartere enn det som til slutt tapte gullet i fjor.

-  Vi er blitt bedre taktisk, og skal bli flinkere til å spille på resultat enn tidligere.

-  Hvor mange lag kan ta gullet?-  Sju lag kan vinne serien. De sju som havnet på øvre halvdel av tabellen sist sesong, sier Nordlie.

Hvilket vil si Vålerenga, Start, Lyn, Lillestrøm, Viking, Brann og Rosenborg.

-  Marginene vil til slutt avgjøre hvem som får hvilken plass. Men at noen andre lag skal blande seg inn blant de sju har jeg vanskelig for å se, sier Tom Nordlie.

GULL-DUELL? Alle tipper Per Ciljan Skjelbreid (t.v.) og RBK i gullkampen, litt mer usikkerhet rundt Marius Johnsen og Start.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling