Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brukte Norge for å vise at FIFA-rankingen lyver

Erik Hamrén mener Drillos menn egentlig er «mye dårligere».

HØYT OPPE: Norge ligger på en hederlig 11.plass på FIFA-rankingen.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
HØYT OPPE: Norge ligger på en hederlig 11.plass på FIFA-rankingen. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det var under en pressekonferanse i forkant av EM-kvalifiseringskampen mellom Sverige og Moldova at Erik Hamrén kom med den litt spesielle uttalelsen.

- Om vi skulle møte Norge så må jeg si at de er dårligere enn sin ranking. Norge ligger på en ellevte plass, og det kan jeg si, de er betydelig dårligere enn det, sa Hamrén.

Det var i forbindelse med spørsmål rundt FIFA-rankingen, og undervurdering av mindre land, at den tidligere Rosenborg-treneren kom med sitt utspill.

- Norge er et eksempel på et land som ikke samsvarer med sin plassering på rankingen, sa Hamrén.

Media undervurderer Han mener at media ofte undervurderer motstandere, og at Moldova er et lag som ikke skal undervurderes.

- Jeg har et lederskap der jeg alltid forsøker å være ærlig, og om vi syns det, hvorfor skal vi da ikke si det. Det er min filosofi som leder, at man skal kunne si hva man mener, sier Hamrén.

2010 ble det beste året med Drillo som landslagssjef. Det gjorde også at laget avanserte kraftig på rankinglisten. I januar i fjor lå Norge på 32. plass.

Danmark ligger på en 28. plass og Sverige ligger på plass nummer 30.

STIKK: Erik Hamrén kom med et stikk til Norge. Foto: (AP Photo/Dmitry Brushko)
STIKK: Erik Hamrén kom med et stikk til Norge. Foto: (AP Photo/Dmitry Brushko) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling