Brukte opp alt på Rooney

Motstanderne frykter Wayne Rooney før dagens Mesterliga-møte. Ikke så rart kanskje, for Manchester United har brukt opp to årsbudsjett på ham.

LONDON (Dagbladet):Sir Alex Ferguson har fått klar beskjed av styret. Ingen spillerkjøp neste sesong, pengene er brukt opp på Rooney. Og det før Rooney har sparket en eneste ball «på ordentlig» for United.

Debut

I dag får han trolig sin debut i den røde trøya, mot Fenerbahce på Old Trafford. Kanskje starter han på topp med Ruud van Nistelrooy som partner.

-  Han vil være involvert, enten fra start eller som innbytter. Jeg grubler på hva som er riktig, og kanskje er det mest fair mot ham å la ham starte på benken. Uansett, han vil være med, og det er det viktigste. Vi ser alle fram mot det, sier Ferguson til Manutd.com.

Nederlandske Pierre van Hooijdonk har spilt i England, men spiller i dag for tyrkerne.

Pitbull

-  Rooney og Nistelrooy vil bli en farlig spisskombinasjon, trolig en av de beste i Mesterligaen. Jeg skjønner at det snakkes om Rooney. Jeg ver med i EM, og så ham der. Når en så ung spiller spiller så godt som ham, viser det stort potensial, sier nederlenderen.

Rooney selv, som gikk til United for 30 millioner pund i sommer, sier at han er som en pitbull som blir holdt i bånd, og gleder seg til å komme i gang.

-  Når du sitter der og hører spillere snakke om Champions League, da får du lyst til å spille der selv, og nå har jeg sjansen. Det er en ny type utfordring, og en vanskelig en, for du spiller mot de beste spillerne i verden. Men jeg spiller sammen med kvalitetsspillere med lang erfaring fra denne typen kamper, og håper at jeg vil tilpasse meg laget raskt, sier Rooney til The Sun.

Brukt opp alt

Manchester United rapporterte i går et overskudd før skatt på 350 millioner kroner i år, ned 130 millioner fra i fjor. Årsaken til lønnsomhetsreduksjonen er kjøpet av Rooney, Saha og Smith.

75 millioner fans

-  Vi har brukt opp neste sommers transferbudsjett. Dersom treneren ønsker å kjøpe flere spillere, må han selge noen først, sier direktør David Gill til Soccernet.

Gill sier også at Ferguson vil bli værende flere år i sjefsstolen i United, og at klubbens viktigste utenomsportslige plan, er å utvide Old Trafford til 75 600 seter, en økning på 7800 plasser.

United sier i gjennomsnitt nei til 12 500 fans hver eneste hjemmekamp.

OG SÅ DA? Når nå Wayne Rooney er kjøpt inn? Klubben har brukt opp to års innkjøpsbudsjetter på én spiller. Det bryr tydeligvis ikke Joe Ruane seg om. Han fikk viljen sin i tillegg til et Kodak-øyeblikk sammen med favoritten sin.
<!--BTEK0--> ENDELIG KLAR: I kveld debuterer Wayne Rooney for Manchester United. I går varmet han opp til kveldens Champions League-kamp mot Fenerbache sammen med John O'Shea (t.v.) og wes Brown.