NY JOBBDRAKT: Etter tjue år i toppfotballen, startet Riseth som sponsorsjef i Rema 1000. Fra hovedkontoret på Ensjø i Oslo forvalter han sponsorpengene til lavpriskjeden. Her trives han så godt at han kan tenke seg å bli der arbeidskarrieren ut. Foto: Nina Hansen
NY JOBBDRAKT: Etter tjue år i toppfotballen, startet Riseth som sponsorsjef i Rema 1000. Fra hovedkontoret på Ensjø i Oslo forvalter han sponsorpengene til lavpriskjeden. Her trives han så godt at han kan tenke seg å bli der arbeidskarrieren ut. Foto: Nina HansenVis mer

FOTBALL

- Brukte piller for å tåle en trøkk

Vidar Riseth (46) tok smertestillende både før og under kamp for å tåle flere trøkker på banen. Den tidligere fotballproffen tror medisinbruk kan ha sammenheng med hjerteproblemer blant fotballspillere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Jeg er veldig glad jeg ble testet, sier Vidar Riseth til Dagbladet, som for tida er aktuell i TV 2-programmet «Mer enn gull».

Den tidligere landslagsspilleren under «Drillo» og utenlandsproffen fra Frosta i Trøndelag har bytta ut drakta med lyseblå skjorte og mørk dressjakke.

Etter at flere fotballspillere falt om på banen, innførte UEFA hjertescreening av toppspillerne. I februar for ti år siden var det Riseths hjerte som skulle undersøkes. Godt over 100 spillere testet. Kun én fikk konstatert problemer.

- I den perioden var det mange som datt om på fotballbanen. I Celtic hadde jeg en kollega som døde på banen, som datt om, Phil O’Donnell. Etterpå var det mange rundt om i verden det samme skjedde med.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn