VIL BLI VÆRENDE: Strømsgodset er ikke alene om å ønske seg jamaicanske Jason Morrisons tjenester på permanent basis. Selv ønsker 26-åringen å bli værende i Drammen når utlånsavtalen med ungarske Ferencvaros utløper etter sesongen.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
VIL BLI VÆRENDE: Strømsgodset er ikke alene om å ønske seg jamaicanske Jason Morrisons tjenester på permanent basis. Selv ønsker 26-åringen å bli værende i Drammen når utlånsavtalen med ungarske Ferencvaros utløper etter sesongen.Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Brukte seks kamper på å bli publikumsfavoritt

... og nå vil Jason Morrison bli i Godset.

||| DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Odd Grenland 2-0 e.e.o.

Han har vært gjenstand for konkret interesse fra flere Championship-klubber, deriblant opprykksjagende Queens Park Rangers, men etter å ha forhørt seg med kompisene Demar Phillips i Aalesund, Rodolph Ausin i Brann og Luton Shelton i Vålerenga, fant Jason Morrison (26) ut at han ville prøve lykken i norsk fotball.

Et vellykket prøvespill i Strømsgodset ledet til en leieavtale ut sesongen med spillerens arbeidsgiver, ungarske Ferencvaros. Seks kamper ut i Norges-oppholdet, må jamaicaneren allerede sies å ha blitt en publikumsfavoritt på Marienlyst.

Etter å ha styrt midtbanen med hard hånd og scoret målet som langt på vei sendte Strømsgodset til klubbens første cupfinale på 13 år, blir det trolig et folkekrav i Drammen å forlenge med Morrison, som var banens gigant i semifinalen mot Odd Grenland.

- Jeg vil gjerne bli her. Strømsgodset er et godt lag, og lagkameratene, trenerne og fansen har fått meg til å føle meg veldig velkommen i klubben. Det føles som om jeg har vært her lenge allerede, sier Morrison til Dagbladet.

På direkte spørsmål om hvor stor sjanse det er for at han blir å se i Godset-drakt også neste sesong.

- Det er det stor sjanse for, sier han.

- Helt rå
Trener Ronny Deila har latt seg imponere over den jamaicanske landslagsmannen, og vil gjerne beholde ham dersom økonomien tillater det og Morrison ikke lar seg friste av andre interessenter. 

-  Jason er en helt rå midtbanespiller. Han er ballsikker, kreativ og gjør sjelden feil, sier Deila, som tror hard konkurranse om plassene på midtbanen har holdt Morrison og de andre på tå hev i treningsarbeidet, og dermed gitt den utviklingen Godset-sjefen alltid tilstreber.

Morrison gleder seg nå stort til cupfinalen, som han har blitt fortalt mye om av kameratene Demar Phillips, som var med på AaFKs cupgull forrige sesong, og Luton Shelton, som var med da Vålerenga slo Stabæk i 2008.

- Jeg har vært med på å vinne både ligaen og cupen i Jamaica, og nå håper jeg å vinne cupen i Norge. Det er den største kampen i norsk fotball, så det blir en fantastisk opplevelse. Å komme dit betyr enormt mye for klubben, fansen og lokalmiljøet, sier Morrison, som spår en tøff kamp mot sensasjonslaget Follo.

KETSJUPEFFEKT: Ola Kamara (th) har misbrukt mange store sjanser i løpet av sesongen. Den kanskje største bommen av alle, kom mot Odd i Skien. Nå har imidlertid 20-åringen fire mål på de fire siste kampene for Godset. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KETSJUPEFFEKT: Ola Kamara (th) har misbrukt mange store sjanser i løpet av sesongen. Den kanskje største bommen av alle, kom mot Odd i Skien. Nå har imidlertid 20-åringen fire mål på de fire siste kampene for Godset. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

- En finale er aldri enkel, uansett hvem man møter, poengterer han. 

Ketsjupeffekt for Kamara
Ola Kamara er en annen som smått har begynt å vinne Godsetunionens gunst etter noen misbrukte muligheter som hører til i kategorien «YouTube-favoritter» tidligere i sesongen. Statistikken viser anstendige fire mål på de fire siste kampene for den tidligere Stabæk-junioren.

Mot Odd fikk han et knapt kvarter som innbytter. Det var nok til å sette den konkluderende spikeren i Odd-kista like før slutt i annen ekstraomgang.

- Jeg har nok fått den berømte «ketsjupeffekten». Etter at «Kvelle» (Fredrik Nordkvelle journ. anm.) serverte meg for åpent mål mot Sandefjord, føler plutselig at jeg er i stand til å score når som helst, sier Kamara til Dagbladet.

Lagkamerat Jo Inge Berget, som var tilbake for førstelaget etter langvarige skadeproblemer, har riktignok et lite poeng når han spøkefullt bemerker at Kamara «sleivet den inn». Men til Kamara og keeper Lies forsvar, samt en god porsjon velvilje, skal det sies at ballen flakket litt i lufta.

- Jeg setter ni av ti av slike avslutninger på trening. Jeg har trent mye på avslutningsteknikk i det siste, sier Kamara, som forsåvidt hadde mulighet til å ta med seg ballen nærmere mål enn det holdet han valgte å skyte ifra.

- Men det ville ikke sett like bra ut på TV, spøker 20-åringen, som håper å kunne revansjere 2008-finalen da han var i Stabæk-troppen som overraskende tapte stort mot Vålerenga med Mohammed «Moa» Abdellaoue og Daniel Fredheim Holm i storform.

Kamara har forøvrig, i likhet med Morrison, en avtale med Godset som går ut etter denne sesongen, men sier at det ennå ikke foreligger konkrete samtaler om forlengelse.

PS! Strømsgodset har fått tildelt 7.300 billetter av Norges Fotballforbund til cupfinalen mot Follo.  I tillegg får lagenes supporterklubber 200 billetter hver gjennom Norsk Supporterallianse. Daglig leder Erik Espeseth garanterer cupfinalebillett til samtlige sesongkortinnehavere på Marienlyst, og kommer tilbake med mer informasjon om hvordan de resterende billettene skal fordeles onsdag i neste uke.