FORBEDRET SEG MYE: Fabio Capello roser Zlatan Ibrahimovic for viljen til å jobbe hardt hver dag for å forbedre seg under tida i Juventus. Her i duell med keeper Marius Popa under en treningskamp mot rumenske Politehnica Timisoara i 2005. Foto: AP/Scanpix
FORBEDRET SEG MYE: Fabio Capello roser Zlatan Ibrahimovic for viljen til å jobbe hardt hver dag for å forbedre seg under tida i Juventus. Her i duell med keeper Marius Popa under en treningskamp mot rumenske Politehnica Timisoara i 2005. Foto: AP/ScanpixVis mer

Brukte van Basten-video for å lære Zlatan å score

I kveld kan Capello få svi for det.

(Dagbladet): Fabio Capello øser lovord over sin gamle elev fra Juventus før England får besøk av Sverige på Wembley i kveld.

Italieneren fortalte også hvordan han bidro til å gjøre Zlatan mer effektiv foran mål.

- Han forbedret seg masse fordi han ønsket å forbedre seg. Jeg snakket med ham, og viste ham en video av Marco van Basten. Zlatan var alltid i nærheten av målet, men gikk aldri foran målet. Så begynte han å score mål, forklarte Capello engelsk presse foran dagens kamp ifølge Independent.

- En av de beste Siden den gang har Zlatan gjort suksess i Inter, hatt en turbulent tid i Barcelona, før han nå er tilbake i Italia og AC Milan. Men i kveld skal han altså skape hodebry for sin gamle læremester, og Capello er full av respekt.

- Ibrahimovic er en fantastisk spiller. Han er oppfinnsom, teknisk er han fantastisk og scorer mål fra langt og kort hold. Han er en av de beste spillerne jeg har trent i mitt liv, i karrieren min, og han beviste det i massevis da han var i Juventus, skryter Englands landslagssjef.

England har ikke slått Sverige i landskamp siden 1968. Lagene har møttes i flere privatkamper, men spilte også uavgjort i VM-sluttspillene i 2002 og 2006.

- Det er litt «Mighty England» mot ikke spesielt merkverdige Sverige. Men de skal faen meg har stor respekt for oss. De har jo ikke slått oss på 43 år. Og de har ikke vunnet et mesterskap siden VM 1966, og tror fortsatt at de er verdensmestrer, sier Glenn Hysén til Expressen.

Den tidligere Liverpool-stopperen var med på en svensk bragd under VM-kvalik på Wembley i 1988. Sverige klarte 0-0, og Hysén ble belønnet seks av fem mulige poeng på Expressens spillerbørs.

Enklere enn Danmark? Sverige tapte 2-0 for Danmark i Parken sist fredag, men Hysén tror England er en motstander som kan passe dem like bra.

- Det er mer tut-og-kjør med engelskmennene. Og det er bra. Vi får ofte problemer med kjappe og tekniske lag. Se bare på Danmark nå sist, for eksempel.

Han ser ingen grunn til å vurdere England som et bedre lag enn Sverige.

- Hvorfor skal de være bedre. Vi har slått Nederland. Vi er minst like bra som England, sier Glenn Hysén.

BRUKTE VAN BASTEN: Capello sier han viste Zlatan videoer av Marco van Basten. Da løsnet det foran mål for svensken. Foto: Sandro Perozzi, AP/Scsanpix
BRUKTE VAN BASTEN: Capello sier han viste Zlatan videoer av Marco van Basten. Da løsnet det foran mål for svensken. Foto: Sandro Perozzi, AP/Scsanpix Vis mer