Brummer på vei opp

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Stjernen - Vålerenga 6- 7. Johan Brummer plukket to Vålerenga-poeng i Stjernehallen og er på god vei mot fjorårsformen. - Nå begynner jeg å få orden på livet mitt og da kommer også finspillet, sier 30-åringen til Dagbladet.

Svensken var Vålerengas beste spiller i fjor. Han var toppscorer med 68 poeng. I år har han ikke levert de forventede varene.

- Jeg har hatt et helvetes år hvor det meste har gått galt, sier Johan Brummer.

Overtrening, jobbproblemer og samlivsbrudd er stikkordene.

Økte dosene
Inspirert av en fenomenal debutsesong i Oslo-klubben, økte treningsdosene til ti økter i uka. Johan fikk aldri hvile, og overskuddet forsvant.

- Så ble arbeidsgiveren min oppkjøpt av et stort selskap. Ingen visste hvem som fikk beholde jobben. Jeg var sikker på at jeg skulle bli arbeidsledig.

- Heldigvis ordnet det seg, men det var forferdelig å leve i usikkerhet.

Forholdet sprakk
I begynnelsen av september fikk Johann Brummer nok et slag i ansiktet:

Fem års samboerskap tok slutt.

- Den biten gikk skikkelig inn på meg. Plutselig var jeg alene med alle oppgavene trivielle småting som matlaging, klesvask og innkjøp.

- Dama var fem år av livet mitt, og jeg brukte lang tid på å komme over bruddet, sier Johan Brummer.

Mot Stjernen var han en av Vålerengas beste et lite hakk bak Atle Olsen.

Roser Stjernen
Fredrikstad-laget var i føringen hele kampen. Vålerenga ledet én gang ved kampslutt. 54 sekunder gjensto da Patric Englund satte inn seiersmålet.

- Jeg er kjempefornøyd både med Vålerenga og meg sjøl. Det var tett og spennende. Slike kamper må være en drøm for publikum. Stjernen har hevet seg mye fra i fjor, og det skal norsk ishockey være glade for.

- Men «bøtta» blir vår igjen. For i april kommer betalinga for sommertreninga, sier Johan Brummer.