IMPONERER: Roerne Kristoffer Brun (tv) og Are Strandli. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IMPONERER: Roerne Kristoffer Brun (tv) og Are Strandli. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Brun og Strandli til semifinale i verdenscupen

Kristoffer Brun og Are Strandli er klare for semifinalen i dobbeltsculler under verdenscupen i roing i Beograd.

2.-plass i kvalifiseringen med tiden 6.36,96 gjorde at de ikke klarte semifinaleplassen på for første forsøk, og dermed måtte de igjennom kvartfinale fredag ettermiddag. Der ble det seier i heatet med 6.34,76. Totalt tre båter hadde bedre tid enn nordmennene.

Brun og Strandli er tilbake i samme år, etter at Strandli hadde et hvileår i 2017.

Semifinale blir det også på Kjetil Borch etter at han vant sitt kvartfinaleheat på 7.09,99. Tiden var litt svakere enn i kvalifiseringen. Der var Borch raskest av alle med 7.07,85.

Jarl Tjøm Ask er klar for semifinale i lettvekt singlesculler lørdag. Han åpnet dagen med å bli nummer to i kvalifiseringen, og dermed gikk han til kvartfinalen. Der ble det 3.-plass, og det var godt nok til semifinale etter tiden 7.25.4. Ask ble slått av Rajko Hrvat, Slovenia og Jamie Copus, Storbritannia.

Dobbeltfireren med Martin Helseth, Erik Solbakken, Oscar Helvig og Olaf Tufte kom inn til 3.-plass i sitt kvalifiseringsheat. De måtte ha blitt nummer to for at det skulle ha blitt direkte finale. I stedet blir det oppsamlingsheat lørdag, og der er kun seier godt nok for at det skal bli A-finale.

Birgit Skarstein satte verdensrekord i damer singlesculler i paraklassen med 10.47,86. Skarstein ror finale lørdag. Ukrainas Anna Sjeremet er den eneste andre utøveren som er påmeldt i klassen.