FENGSLET: Flamengo-keeper Bruno sitter fengslet, mistenkt for å ha bortført og drept ekskjæresten Eliza Samundo. Foto: AFP
FENGSLET: Flamengo-keeper Bruno sitter fengslet, mistenkt for å ha bortført og drept ekskjæresten Eliza Samundo. Foto: AFPVis mer

Bruno knyttes til Brasils 4000 kvinnedødsfall i året

Skal ha bortført, kvalt og partert ekskjæresten. Før han matet liket til hunder.

||| (Dagbladet): Saken om Flamengo-keeper Bruno vekker stor oppsikt i Brasil og har nesten klart å overskygge landslagets skuffende 2-1-tap mot finalist Nederland i kvartfinalen i VM.

Bruno er anklaget for å ha bortført mora til barnet sitt (5 mnd), kvalt henne, for så å partere og mate liket til hunder. Mora, Eliza Samundo, en kjent brasiliansk modell, har vært savnet i en måned nå.

Forrige onsdag meldte Bruno seg for politiet etter at de forsøkte å arrestere ham på hans bopæl. Som Dagbladet skrev fredag, har saken gitt innblikk i livet til brasilianske fotballstjerner, der vold mot kvinner, orgier og en utsvevende livsstil er vanlig.

Siden fredag har Brunos kontrakt med Flamengo blitt suspendert inntil saken er avsluttet. Bruno er en av lagets store stjerner og regnes som en av kandidatene til å ta over for Julio Cesar i det brasilianske målet. 25-åringen var også lagkaptein for Rio de Janeiro-klubben.

Knyttes til kvinnevold I går kom den brasilianske regjerningen på banen i saken, de håper saken kan øke oppmerksomheten om vold mot kvinner i det brasilianske samfunnet.

- Saker som involverer kjente personer vekker samfunnet. Det gjør oss oppmerksomme på sakene som det ikke skrives om i media, at kvinner utsettes for vold og diskrimineres daglig, sier Brasils minister for kvinnerelaterte saker, Nilcea Freire, til det offisielle nyhetsbyrået Agencia Brasil, ifølge CNN.

Freire kritiserer samtidig politiet for ikke å gjøre nok for å hindre hjemmevold. Det er blitt kjent de siste dagene at Eliza kontaktet politiet flere ganger før hun ble bortført og angivelig drept. Hun skal blant annet fortalt politiet at hun nettopp var redd for å bli bortført.

SAVNET: Eliza Samundo er savnet i over en måned nå. Her et bilde fra august i fjor, der hun ber om hjelp fra politiet etter trusler fra Bruno. Foto: AFP
SAVNET: Eliza Samundo er savnet i over en måned nå. Her et bilde fra august i fjor, der hun ber om hjelp fra politiet etter trusler fra Bruno. Foto: AFP Vis mer

Antall kvinner som dør som følge av vold i nære relasjoner er skyhøyt i Brasil. Iføgle ministeren døde 41 500 kvinner mellom 1997 og 2007 i landet med 190 millioner innbyggere. Brasil skal arrangere fotball-VM neste gang, i 2014, og sommer-OL i 2016.

Oppmerksomheten rundt denne problematikken er ventet å bare øke fram mot de store mesterskapene. Brasil er samtidig en av økonomiene som går best i verden i dag, med en årlig vekst på fem prosent i BNP.

Bruno får støtte Så langt har ingen lagkamerater av Bruno i Flamengo sagt noenting i sakens anledning, men en tidligere lagkamerat gikk i går ut og erklærte sin støtte til keeperen.

- Jeg ønsker egentlig ikke å si noe, siden saken er så komplisert. Likevel, jeg heier på Bruno og håper han ikke er involvert i drapet. Han er ikke bare en kollega, han er en venn. Han er en god person, jeg håper ting ordner seg for ham raskt, sier stjernespiss Tardelli.

Tardelli var i hardt vær sammen med Bruno i 2008, da de to ble anklaget for å ha vært voldelige mot noen prostituerte i en orgie. Bruno har flere ganger tidligere gått ut og forsvart venner.

Tidligere i år var tidligere Inter-spiss Adriano anklaget for å ha banket opp kjæresten sin, da gikk Bruno ut og spurte retorisk om «det finnes noen som aldri har slått dama si».

Må ha ny kaptein I mellomtiden sliter Flamengo-trener Rogerio Lourenco med å finne en ny lagkaptein. Bruno var midtpunktet i spillergruppa for laget som vant den brasilianske serien i fjor.

Foreløpig er han altså suspendert fra laget, men skulle han bli dømt for det bestialske mordet, vil han neppe ha noen karriere igjen.

MODELL: Eliza Samundo var modell og deltok på flere ville fester sammen med brasilianske fotballspillere. Hun er også tidligere knyttet til Cristiano Ronaldo. Foto: AFP
MODELL: Eliza Samundo var modell og deltok på flere ville fester sammen med brasilianske fotballspillere. Hun er også tidligere knyttet til Cristiano Ronaldo. Foto: AFP Vis mer

- Hvis jeg hadde noe håp om å spille i 2014-VM, så er det over nå, sa Bruno etter at han meldte seg for politiet forrige onsdag.

Brunos nye advokat, han måtte bytte i helga etter at Flamengo-kontrakten hans ble suspendert, framholder at Bruno ikke vet noenting om saken og at han er uskyldig.

SERIEMESTER: Bruno løfter trofeet etter å ha blitt brasiliansk seriemester i desember i fjor. Foto: Reuters
SERIEMESTER: Bruno løfter trofeet etter å ha blitt brasiliansk seriemester i desember i fjor. Foto: Reuters Vis mer