Brunos verdens-rekord

Som den eneste idrettsutøveren i verden har Einar Bruno Larsen (61) spilt på tre landslag i én og samme sesong: i fotball, ishockey og håndball. Nå søker Vålerenga om at klubbens mest allsidige idrettsmann skal få Egebergs Ærespris.

Sesongen 1959/60 var Bruno landslagsspiller i tre forskjellige lagidretter. Merittlista forteller om tre landskamper i fotball og håndball, og 40 VM- eller OL-kamper i ishockey. I tillegg er han juniornorgesmester i en fjerde idrett, nemlig bandy.

- Aller først drev jeg med friidrett. Som 10-åring løp jeg 60-meteren på 9,3 i Tyrving-lekene.

På Vahl skole ble jeg andremann i skolemesterskapet på 7,1, bare slått av forfatteren Karsten Alnæs (7,0). Persen på 100-meter er 11,5, sier Bruno til Dagbladet.

Uføretrygdet

I dag er han uføretrygdet. Begge knærne er ødelagt av slitasje.

1965 var kanskje det største året hans som toppidrettsutøver. Da ble han seriemester i fotball, norgesmester i ishockey og vinner av Gullpucken.

- Mitt stolteste øyeblikk var likevel da jeg leste en uttalelse fra Nils Arne Eggen. Et av spørsmålene var hva slags typer han gjerne skulle hatt i Rosenborg.

- Halve Tom Lund og halve Bruno i én spiller, var svaret.

- Da er det ikke fritt for at jeg var litt høy i hatten, sier Bruno i dag.

I Vålerenga spilte han 155 toppseriekamper i fotball og lagde 99 mål i obligatoriske kamper. I fire år var han klubbens toppscorer. I tillegg til A-landskampene mot Island (1959), Danmark (1960) og Sveits (1964), har han også spilt junior-, U- og B-landskamper og vært på bylaget 10 ganger.

Sju bøtter

På ishockeylaget var han med på sju bøtter (1960, 62, 63, 65, 66, 67 og 68). Som håndballspiller har han vært i tre NM-finaler med Grønland.

- Som juniorspiller måtte jeg velge idrettsgren. Da hadde jeg drevet med friidrett, håndball, bandy, ishockey og fotball. Jeg kunne nok blitt best i håndball, men valgte fotballen. Sønnen min, Jørn, har også landskamper i håndball, sier Bruno.

Faren hans, Egil, var både formann i Vidar og norgesmester i bueskyting.

Det er mange grunner for juryen til å tildele Bruno Egebergs Ærespris. Bare takketalen alene kommer til å være verd prisen!

<B>EGEBERGS ÆRESPRIS:</B> På 1960-tallet var Einar Bruno Larsen (61) folkehelt, og landslagsspiller både i fotball, ishockey og håndball. Nå er han uføretrygdet og innstilt til Egebergs ærespris.