Brutal beskjed: - Kjipt

Først kom beskjeden om vrakingen til Premier League. Så måtte Stefan Johansen (29) gjennom et «hemmelig inngrep» i ryggen. Nå kan han miste kapteinsbindet på fotballandslaget.

NYE UTFORDRINGER: Stefan Johansen og Norge møter Israel i privatlandskamp onsdag. Her fra mandagens trening på Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NYE UTFORDRINGER: Stefan Johansen og Norge møter Israel i privatlandskamp onsdag. Her fra mandagens trening på Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Israel, klokka 18.00 onsdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Lars Lagerbäck (72) samlet i dag fotballandslaget på Ullevaal stadion. De neste dagene venter privatlandskamp mot Israel (onsdag) og kampene mot Romania (søndag) og Østerrike (neste onsdag) i Nations League.

På en pressekonferanse i ettermiddag stilte Lagerbäck sammen med landslagskaptein Stefan Johansen (29) og midtstopper Stefan Strandberg (30). Johansen kommer fra en svært spesiell høst i Fulham, som ligger på 17. plass i Premier League.

UTE I KULDA: Stefan Johansen får ikke spille Premier League for Fulham i 2020. Foto: NTB
UTE I KULDA: Stefan Johansen får ikke spille Premier League for Fulham i 2020. Foto: NTB Vis mer

I slutten av oktober fikk han beskjed om at han ikke er med i 25-mannstroppen som får spille Premier League for London-laget i 2020. På pressekonferansen mandag avslørte han også et inngrep i ryggen.

I verste fall kan han miste kapteinsbindet på landslaget. Og 29-åringen innrømmer at situasjonen er alvorlig.

- Det var kjipt, sier han om beskjeden om at han ikke får spille Premier League ut året.

- Du ønsker alltid å jobbe hardt hele veien for spille på høyest mulig nivå. Å få en sånn beskjed er selvfølgelig kjipt.

TILBAKE I OSLO: Stefan Johansen (t.v.) og Rune Almenning Jarstein i duell på mandagens Ullevaal-trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE I OSLO: Stefan Johansen (t.v.) og Rune Almenning Jarstein i duell på mandagens Ullevaal-trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Samtidig innrømmer Johansen at han har hatt plager i ryggen. Med et ferskt og hittil ukjent inngrep håper han å være tilbake for fullt i januar.

- Det er ingen vits i å grave seg ned nå. Det er nå du må plukke opp hansken og jobbe enda hardere for å få til det du vil.

Han har vært i Fulham siden 2016. Laget rykket opp til Premier League før sesongen. Men det er uten at nordmannen får sjansen til å spille hovedrollen på Craven Cottage.

Inntil videre.

- Det er ingen ideell situasjon ikke å bli tatt ut i 25-mannstroppen. Men jeg har hatt en ryggskade, og fikk gjort et inngrep i forrige uke. Det var ganske lite. Jeg har fått trent for fullt igjen. Vi (han og trener Scott Parker) får ta en prat i januar, så får vi se om det blir å være i Fulham, eller om jeg drar et annet sted.

- Hva tenker du om rollen som landslagskaptein?

- Det er som jeg sa tidligere: Det er ikke noe ideelt for min situasjon. Men når du har havnet oppi det, får jeg personlig løse det på best mulig måte. Jeg vil komme på samling og opptre som jeg har gjort tidligere. Og så skjønner jeg - som alle andre - at det ikke er en ideell situasjon med tanke på spilletid, matchform og den type greie.

Trener Lars Lagerbäck er klar på at det ikke kommer til å skje noe med kapteinsrollen på denne samlingen. Johansen har hatt bindet på armen siden 2017. Han overtok etter Per Ciljan Skjelbred.

- Så lenge Stefan ikke gjør seg bort på landslaget - og så lenge jeg tar ham ut - så kommer han til å være kaptein. Jeg synes han har vært en bra kaptein. Klok og erfaren.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen vurderer situasjonen slik:

- Johansen har et godt, gammelt klippekort på laget. Han har spilt U23-fotball for Fulham. Han var ikke akkurat god på forrige samling, men han har en viktig rolle i garderoben. Han bidrar sikkert til at gruppa fungerer godt igjen etter all støyen som har vært der. Med tanke på form og prestasjoner har han ikke noe på det norske landslaget å gjøre.

HÅRFIN: Joshua King stilte med en ny og frekk frisyre på dagens landslagstrening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HÅRFIN: Joshua King stilte med en ny og frekk frisyre på dagens landslagstrening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

PS: Denne samlingen handler i hovedsak om tre ting: Gruppeseieren i Nations League. Seeding til trekningen av VM-kvalifiseringen i desember. Og hva Lars Lagerbäck og Norges Fotballforbund velger å gjøre etter siste kamp. Svensken har kontrakt ut 2021, men i kulissene lurer angivelig Ståle Solbakken.

NATIONS LEAGUE

Østerrike43016-49
Norge430111-39
Romania41124-84
Nord-Irland40132-81
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer