Skihopping

Brutal beskjed

Styret i Norges Skiforbund ber hopperne om å kutte budsjettet dramatisk. - Vi har ikke på plass det vi trenger for å ta ut et lag, sier trener Alexander Stöckl. Styremedlem sier «det vil smerte og få konsekvenser på alle områder».

TØFFE TIDER: Trener Alexander Stöckl og de norske hopperne har hatt bedre tider. De neste dagene handler om kutt, kutt og kutt - og å se mulighetene innenfor langt trangere rammer enn forrige sesong. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TØFFE TIDER: Trener Alexander Stöckl og de norske hopperne har hatt bedre tider. De neste dagene handler om kutt, kutt og kutt - og å se mulighetene innenfor langt trangere rammer enn forrige sesong. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hopp-Norge er kastet ut i en kaotisk situasjon etter at skistyret ikke ville godkjenne det opprinnelige budsjettet for den nye sesongen.

Det opprinnelige budsjettet for 2020 var på 31 millioner kroner. Nå må dette kuttes til mellom 22 og 24 millioner kroner.

Der andre nasjoner er i full gang med oppkjøringen til en ny sesong, har Norges trener - Alexander Stöckl - ennå ikke fått tatt ut laget. Han vet ikke hvor mange utøvere det vil bestå av eller hvilke midler han har til disposisjon.

- Vi har ikke på plass det vi trenger for å ta ut et lag. Det jobbes med beskjeden fra skistyret, sier Stöckl til Dagbladet.

- Vi har fått en ramme å forholde oss til. Vi jobber med et hensiktsmessig budsjett ut ifra dette. Det er meget krevende - som det meste er i samfunnet for tida, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Det vil smerte og få konsekvenser på alle områder, forteller Bente-Lill Romøren, som sitter i skistyret for hopperne.

Det var denne uka at styret bestemte de endelige rammene for hopperne. Dette betyr at ingen ansatte i organisasjonen kan føle seg trygge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer