Brutal dom i spansk storavis: Ødegaard er den eneste som får stryk

- Han må ofre mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Martin Ødegaard (16) var på banen i 45 minutter da Real Madrid og Roma spilte 0-0 lørdag. Roma vant 7-6 i den påfølgende straffesparkkonkurransen.

Den spanske sportsavisa AS har nå publisert en spillerbørs etter kampen. Der får Ødegaard stryk, eller tegnet (-), som den eneste av Real-spillerne på banen.

Skalaen går fra 0 til 3 hjerter.

Avisa mener midtstopper Raphaël Varane var Reals beste spiller, og belønner ham med tre hjerter. I sin vurdering av spillerne skriver avisa:

- Ødegaard spilte på høyresida, og viste noen små detaljer av kvalitet. Men han var ikke veldig involvert. Han må ofre mer.

Den andre store sportsavisa i Spania - Marca - publiserer sin spillerbørs først i avisa søndag.

- Spilte safe Kampen ble vist på TV-kanalen MAX. Også i Norge satt flere og fulgte det som skjedde Down Under med argusøyne:

- Ødegaard spilte litt safe. Det var et par ganger har burde dratt til og skutt med venstrebeinet. Han må stole mer på egne evner. Men samtidig er han bare 16 år. Dette er en læringsprosess, sier C More-kommentator Petter Veland til Dagbladet.

- Jeg ble positivt overrasket over at han startet kampen. Men jeg synes han var i overkant feig. Han spilte på det trygge, og tok ikke mange sjanser, sier Magnus Kragtorp, president i Real Madrids norske supporterklubb.

Lagets nye trener, Rafael Benitez, har med 25 spillere til Australia. Førstkommende fredag venter Manchester City, i turneringen som heter International Champions Cup.

- Det var en veldig kjedelig kamp. En litt typisk første treningskamp. Det er mye sirup og syre som skal ut, påpeker Veland.

- Egentlig synes jeg bare tre spillere var i nærheten av å prestere. Det var Gareth Bale, Luka Modric og Dani Carvajal. Men dette var treningskamp. Det skal testes og feiles. Intensiteten er liten, og det er frykt for skader.

- Forsvarte ikke startplassen Over 80.000 tilskuere kom for å se kampen på Melbourne Cricket Ground.

- Han forsvarte ikke startplassen. Jeg tror ikke Martin får starte igjen i neste kamp, sier Kragtorp.

- Hva tenker du om dommen i en av de største spanske sportsavisene?

- Selv om du er 16 eller 32 år - det må du bare tåle. Det tror jeg Ødegaard også gjør. Jeg tror ikke han bryr seg.

- Virkelig moro Ifølge den spanske avisa AS uttalte Ødegaard følgende etter kampen:

- Jeg trodde ikke at jeg skulle starte, men det var virkelig moro. Å spille foran 80.000 tilskuere var veldig spesielt.

Han fortsatte:

- Jeg har trent bra. Å være en del av laget er bra for meg. Vi jobber hardt og trener bra.

Møter Celina? Ødegaard ble også spurt om hvordan det vil være å møte Bersant Celina igjen. De to spilte sammen i Strømsgodset, og er nå i henholdsvis Real Madrid og Manchester City.

Celina er med City til Australia.

- Det vil være stort hvis det skjer, svarte Ødegaard, ifølge AS.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer