Brutal dom

Emil Iversen gikk et smart taktisk renn og spurtet inn til NM-gull. For Martin Johnsrud Sundby (36) ble det en tung, tung dag.

ÉN DISTANSE: Martin Johnsrud Sundby har nå 15-kilometeren i VM som mål, etter skuffende resultater på tremila i NM. Video: Løkås. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GRANÅSEN (Dagbladet): Sundby lå lenge langt framme i feltet, men han greide ikke å henge med da farten ble satt opp de siste kilometerne.

Veteranen er regjerende verdensmester på 15 kilometer, og har friplass til distansen i VM, men har lenge hatt en drøm om å gå mer.

Nå innser han at det er over:

Brutal dom

For søndag gikk han bare et helt ok renn, og det til tross for at ryggen ikke var vond.

- Det er brutalt å erkjenne det, sier Sundby på spørsmål om VM-håpet lever.

Han fortsetter:

- Dommen er enkel. For å være veldig ærlig så er jeg ikke god nok. Jeg har ikke det nivået at jeg kan være med og pushe på slutten her. Det er frustrerende, og det er sikkert mange grunner til det, men jeg er ikke god nok.

- Hvordan føles det?

- Det er realiteten som kommer snikende på. Det er frustrerende når det har vært et mål å gå distansen i VM. Det ryker i dag. Jeg får føle og kjenne på det utover dagen.

Sundby vil ikke snakke om hva som skjer videre i karrieren. Fram til 15 kilometeren i VM er ferdig 3. mars har han alt fokus dit:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer