Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brutal nedtur for Bergdølmo

Allerede i den andre kampen for Borussia Dortmund fikk André Bergdølmo (31) erfare hvor kort veien er fra helt til syndebukk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Etter 32 minutter i mesterligakvalifiseringen mot belgiske FC Brugge på Jan-Breydel-Stadion, mistet Bergdølmo ballen til Peter van der Heyden på midtbanen, som satte i gang et lynangrep.

Bergdølmo forsøkte det han kunne for å rette opp skaden, men var øyeblikket for seint ute da han skulle stanse Nastja Ceh, som nydelig headet ballen i mål fra sju meter.

Usikkerhet

I lørdagens Dortmund-debut i bundesligakamp mot Wolfsburg tapte Bergdølmo ikke en eneste duell. I går kveld var han som resten av Dortmund-laget preget av usikkerhet. Dortmund-forsvarerne hadde enorme problemer med å organisere seg mot de angripende Brugge-spillerne, spesielt i begynnelsen av kampen. Etter en omgang ble Bergdølmo byttet ut med den brasilianske angriperen Otto Addo.

Da var stillingen allerede 2- 0 til hjemmelaget, etter at Gert Verheyen hadde utnyttet ubesluttsomheten hos Dortmund-veteran Stefan Reuter.

- Trener Matthias Sammer presiserte at han ikke tok meg ut fordi jeg hadde spilt dårlig, men fordi det var nødvendig å gjøre endringer framover. I lørdagens bundesligakamp mot 1860 München er jeg på plass igjen, sier Bergdølmo til Dagbladet.

Fornøyd

- Vi er meget fornøyde med spillet, men skulle ha vunnet med tre-fire mål. Spesielt var det ergerlig at Dortmund skulle få en billig redusering til 1-2 i andre omgang, sier FC Brugge-trener Trond Sollied.

Marcio Amoroso fastsatte sluttresultatet til 1-2 etter en tabbe av Brugges keeper-veteran Dany Verlinden (fyller 40 år i morgen!).

Grunn til å være fornøyd med kvelden hadde en tredje nordmann på stadion. Bengt Sæternes har ikke hatt mye spilletid hos FC Brugge i det siste. I går kveld fikk han være med de drøye siste 20 minuttene, men rakk å være involvert i tre feite sjanser.

- FC Brugge imponerte meg. Vi spilte elendig, sa Dortmund-trener Matthias Sammer etter kampen.

LEI TABBE: Andre Bergdølmo kom kjapt ned på jorda etter superdebuten for Dortmund. Motstander Brügge scoret etter en Bergdølmo-tabbe.