Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Brutal nedtur for Solskjær

Tapte 3-1 for effektive Stabæk. Hektet av i gullkampen.

TAPTE: Ole Gunnar Solskjær har grunn til å være betenkt etter at Molde tapte for Stabæk. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån
TAPTE: Ole Gunnar Solskjær har grunn til å være betenkt etter at Molde tapte for Stabæk. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Stabæk – Molde 3-1 (2-0)

NADDERUD (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Molde har vært inne i litt av en periode. Ikke siden bortekampen mot Kristiansund 9. juni hadde laget tapt før kveldens møte med Stabæk på Nadderud.

Plutselig var Solskjær og co. blitt gullkandidater. De kom også til Nadderud som store favoritter, men første omgang ble et merkelig skue. Molde hadde ballen desidert mest. Likevel var det hjemmelaget som scoret begge målene og gikk til pause med 2-0.

Solskjær svarte med å sette innpå Erling Braut Håland og Eirik Hestad fra start i andre omgang. Men det hjalp ikke. Ti minutter seinere gikk Stabæk opp til 3-0. Da var det avgjort, selv om Molde reduserte til 1-3 etter 66 minutter.

Vadim Demidov (1) og Franck Boli (2) scoret målene for hjemmelaget.

1-0: Vadim Demidov satte takten og tonen for Stabæk-kvelden. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån
1-0: Vadim Demidov satte takten og tonen for Stabæk-kvelden. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån Vis mer

For Molde og Solskjær var kampen en brutal nedtur. Laget havnet på etterskudd i gullkampen, og spilte ikke på seg selvtillit før playoffkampen mot Zenit St. Petersburg i Europa League torsdag.

- Vi har vært gode i en periode. Men denne gangen startet vi kampen tregt. Vi spilte på oss trøbbel. Stabæk scoret på dødball og kontring. Vi skapte mange sjanser selv, men klarte ikke å score, sier Solskjær.

Han avfeier at det var tankene på kampen mot den russiske giganten Zenit som ødela.

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg hadde kanskje startet med Eirik Hestad hvis vi ikke hadde kamp torsdag. At jeg ikke startet med enkelte spillere, var påtvunget. Vegard Forren er ute med suspensjon. Kristoffer Haugen er skadet. Og Erling Braut Håland kan ikke spille så mange kamper på kort tid, sier Molde-bossen.

13. plass

Det var - som det heter - en utmerket dag for fotball i Bærum. Ikke for varmt, ikke for kaldt - og ikke regn. Likevel var det ikke altfor mye folk, speaker oppga 4501 tilskuere. Men dette kan Stabæk takke seg selv for. En 13. plass på tabellen er ikke veldig sexy.

I begynnelsen av juli kom Henning Berg inn som erstatter for Toni Ordinas . Han sto uten seier på tre kamper, men 1-1 borte mot Rosenborg i forrige runde kunne tyde på at noe var på gang.

Molde lot nesten ikke Stabæk låne ballen de første minuttene. Men kampplanen var åpenbart å ligge tett og kompakt bak, og vente på mulighetene. Og etter sju minutter bød det seg en sånn mulighet.

SCORET TO: Franck Boli (til høyre). Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
SCORET TO: Franck Boli (til høyre). Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Vis mer

Moussa Njie rullet opp et angrep som endte med corner til Stabæk. Den tok Jeppe Moe. Ballen havnet langt bak i 16-meteren og videre til Njie. Han stusset ballen videre til Vadim Demidov, som banket den opp i nettmaskene.

En flott scoring av Demidov – og årets første for sesongen.

Sjokk

Scoringen var et sjokk for Solskjær og Molde, som tilsynelatende hadde tatt tak i kampen. I de neste minuttene var det grunn til å tro at Molde ville komme grusomt tilbake. Men selv om de dominerte banespillet, var det lite kraft i angrep.

Etter 35 minutter sendte Solskjær både Fredrik Brustad, Erling Braut Håland og Daniel Chima Chukwu i oppvarming. Men før Molde rakk å gjøre noen som helst bytter, gikk Stabæk opp i 2-0. Det skjedde tre minutter før pause, og skyldtes ikke minst en fantastisk pasning fra Aboubakar Keita. Fra midtbanen spille han igjennom Franck Boli, som i duellen med Ruben Gabrielsen kriget inn Stabæks andre mål.

Utviklingen på kampen var en kalddusj for gjestene. På vei til garderoben sto Solskjær og assistent Erling Moe lenge og diskuterte seg imellom ute på gresset.

Utfallet ble at laget kastet innpå både Håland og Eirik Hestad fra start i andre omgang.

Funn

Håland trenger ingen nærmere presentasjon. Den 18 år gamle spissen er et av de største talentene i norsk fotball. I helga ble det kjent at han er solgt til Red Bull Salzburg, en klubb han vil være klar for fra 1. januar.

Men ingen av byttene hjalp. For ti minutter ut i omgangen rullet Stabæk opp et angrep som involverte Ohi, Moussa Njie og Franck Boli. Ballen gikk raskt mellom de tre spillerne i et nydelig-angrep, og endte til slutt hos Boli og i mål.

ENGASJERT: Stabæk-trener Henning Berg. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån
ENGASJERT: Stabæk-trener Henning Berg. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån Vis mer

Da kom det en bevegelse fra Solskjær som ikke var vanskelig å tolke: Frustrasjon.

Med 3-0 og en halvtime igjen, var det ingenting som tydet på at Molde ville komme tilbake. Hestad reduserte til 1-3 i det 66. minutt. Det skjedde etter et langt frispark fra Magnus Wolff Eikrem. Ballen endte til slutt hos Hestad, som banket ballen i nettmaskene.

3-1 til Stabæk ble også sluttresultatet. Molde ligger 4. plass og er åtte poeng bak serieleder Brann. Stabæk beholdt 13.-plassen.

Mens Molde-spillerne hastet ut av stadion, og ikke var veldig fornøyde, var Stabæk-trener Henning Berg i bedre humør. 1-1 mot Rosenborg sist, og tre poeng i går, gjør at han begynner å få fasong på det nedrykkstruede laget.

- Jeg er veldig fornøyd med seieren. Selvfølgelig. Molde er videre i Europa League-kvaliken og er et veldig bra lag, sier Berg.

Hele Norges coronakart