Kjetil Rekdal:

- Brutal og farlig

Erling Braut Haaland (22) er klar for Premier League. Kjetil Rekdal advarer mot engelsk presse, som han omtaler som «brutal». Han mener det er «farlig» hvis Haaland begynner å jage mål i desperasjon, men tror på suksess.

ROSENBORG-SJEF: Kjetil Rekdal. Foto: NTB
ROSENBORG-SJEF: Kjetil Rekdal. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • West Ham - Manchester City, kl. 17.30 søndag

MANCHESTER (Dagbladet): Øst for Manchester sentrum ligger et mektig skue. Området er omgitt av mye trafikk og enkle boliger. Men når det er kampdag, syder og koker det av mennesker her.

Etihad Stadium tar 53.000 tilskuere. Denne sesongen er Erling Braut Haaland kjøpt inn for å spille hovedrollen i Manchester City. Kravet fra engelske eksperter er 20-30 mål i Premier League.

STORSTUE: Etihad Stadium tar 53.000 tilskuere. Her spiller Manchester City hjemmekampene sine. Foto: Tore Ulrik Bratland
STORSTUE: Etihad Stadium tar 53.000 tilskuere. Her spiller Manchester City hjemmekampene sine. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Av norske fotballspillere og trenere har kanskje bare Ole Gunnar Solskjær opplevd liknende press som Manchester United-manager.

- Oppmerksomheten og skriveriene vil øke fra alle kanter. Engelsk presse er kanskje den som er mest brutal. De kan fabrikkere historier og kjøre på, sier Rosenborg-boss Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Erling må bare kose seg med fotballen og ha det gøy. Han spiller på et fantastisk lag med masse gode spillere. Presset blir helt sikkert fordelt på flere. Pep Guardiola har ganske god kontroll på hvordan han skal bruke Erling. Det er jeg sikker på.

TELLER NED: Erling Braut Haaland har allerede fått prøve seg i City-drakta, blant annet i Community Shield. I morgen starter alvoret i Premier League. Foto: NTB
TELLER NED: Erling Braut Haaland har allerede fått prøve seg i City-drakta, blant annet i Community Shield. I morgen starter alvoret i Premier League. Foto: NTB Vis mer

Sesongen starter mot West Ham på London Stadium klokka 17.30 i morgen.

Guardiola var inne på det da Dagbladet spurte ham på pressekonferansen i går: Hva sier han til Haaland for at han skal håndtere presset?

- Jeg vet ikke hvor mange mål han kommer til å score og jeg bryr meg ikke. Vi taper eller vinner ikke for Erling. Han må være seg selv, sier City-treneren til Dagbladet.

NY SESONG: City-manager Pep Guardiola snakket på en pressekonferanse i går. Foto: Tore Ulrik Bratland
NY SESONG: City-manager Pep Guardiola snakket på en pressekonferanse i går. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Rekdal påpeker det samme:

- Det er farlig hvis han begynner å jage mål. Han må bare spille som vanlig, så kommer det av seg selv. Det er også sånn at han ikke har en prislapp som er all verden (rundt 600 millioner kroner). Forventningen er der, men det er den til alle spillere. Hvis Kevin De Bruyne begynner å spille dårlig, så får han press på seg.

- Hva er den største overgangen fra Bundesliga til Premier League?

- Det er flere åpne kamper i Bundesliga. Lag lenger ned på tabellen spiller åpent mot Borussia Dortmund. Det gjør at det er en del åpne rom for angriperne. Det er jeg ikke så sikker på at han får når City spiller mot lavtliggende motstandere. Det er sjelden laget får kontre i store rom. Så det kan bli en annerledes type mål - som på innlegg.

MÅLTYV: Det er slik vi er vant til å se Erling Braut Haaland - som en notorisk målscorer for Borussia Dortmund. Han scoret 86 mål på 89 kamper. Foto: NTB
MÅLTYV: Det er slik vi er vant til å se Erling Braut Haaland - som en notorisk målscorer for Borussia Dortmund. Han scoret 86 mål på 89 kamper. Foto: NTB Vis mer

Guardiola blir omtalt som verdens beste trener.

- Hvordan kan han gjøre Haaland bedre?

- Han kan helt sikkert gi Erling et bredere spekter å spille fotball på. Han er fortsatt i en ung alder og vil ha klassespillere rundt seg i alle posisjoner. Nivået på treningene vil ta seg opp ganske mye fra Borussia Dortmund.

- Hvordan skal han håndtere kritikk i avisene og på sosiale medier?

- Jeg tror ikke han bryr seg i det hele tatt. Jeg opplever Erling som en jordnær og fornuftig gutt som har fokus på de rette tingene. Han har en enorm forkjærlighet for å spille fotball og score mål. Jeg tror ikke han bryr seg om det som står i avisene eller på et forum.

POPULÆR: Haaland-drakta er lett synlig i supporterbutikken ved Etihad Stadium. Foto: Tore Ulrik Bratland
POPULÆR: Haaland-drakta er lett synlig i supporterbutikken ved Etihad Stadium. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Rekdal fortsetter:

- Han kommer til å trene, dra hjem og forberede seg til neste trening og kamp. Det er dette som vil være hverdagen hans.

- Hvem tror du vinner Premier League?

- Det kommer sannsynligvis til å stå mellom Liverpool og Manchester City denne gangen også. Men du vet aldri. Arsenal er gode når de er på topp. Du har Tottenham, Chelsea og Manchester United. Men de er ikke stabile nok og gir bort poeng til andre lag. City og Liverpool er hakket foran.

NORSK PRYD: Kyle Walker, Kevin De Bruyne og Erling Braut Haaland henger på veggen utenfor supporterbutikken. Foto: Tore Ulrik Bratland
NORSK PRYD: Kyle Walker, Kevin De Bruyne og Erling Braut Haaland henger på veggen utenfor supporterbutikken. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Haaland og de andre City-spillerne reiser til London i dag. I morgen er ventetida over. Og flomlysene vil være på nordmannen.

KORT OG GREIT: Dette klippet viser Haalands velkomsttale til sitt nye lag, Manchester City. Video: Jack Grealish via Instagram Vis mer

- Erling har en klar tanke om hvordan han skal forholde seg til alt. Han har en vanvittig forkjærlighet for å score mål. Jeg tror ikke noe kommer til å forstyrre eller påvirke ham, sier Rekdal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer