Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brutal Svensson vekker oppsikt: - Sånn kan det ikke fortsette

Har fått tre gule kort på fire kamper. 

GOD KONTROLL: Jonas Svensson   på trening før kampen mot Nord-Irland søndag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GOD KONTROLL: Jonas Svensson på trening før kampen mot Nord-Irland søndag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Nord-Irland - Norge, søndag klokka 20.45

BELFAST (Dagbladet): Den tidligere Rosenborg-profilen Jonas Svensson (24) har på kort tid bygd seg opp et navn i Nederland. Stikkordet er muskler.

Svensson er nå på landslagsoppdrag for Norge, og søndag venter Nord-Irland i VM-kvalifiseringen i Belfast.

I slutten av januar gikk den profilerte høyrebacken fra Rosenborg til AZ Alkmaar. Klubben ligger på femteplass i den nederlandske Æresdivisjonen. På fire kamper har han klart å pådra seg hele tre gule kort.

- Sånn kan det ikke fortsette, sier Svensson og innrømmer:

- Det handler om å sette seg i respekt.

Takker Henriksen

Det tidligere Alkmaar-spilleren Markus Henriksen - som nå spiller for Hull i Premier League - skal ha trukket i trådene for å få overgangen i boks.

- Alkmaar takker Henriksen for bodybuilder, lød en overskrift i storavisa De Telegraaf.

OMTALT SOM BODYBUILDER: Jonas Svensson. 
OMTALT SOM BODYBUILDER: Jonas Svensson.  Vis mer

- Den fikk jeg ikke med meg. Men jeg har prøvd å vise fram fysikken min. Jeg har mye energi. Jeg spiller tøft, men rettferdig, mener Svensson, opprinnelig fra Verdal.

Høyt nivå

Han er en av Norges siste eksporter til utlandet. Og det er slik landslagstrener Lars Lagerbäck vil ha det: Spill på høyt nivå - helg etter helg - i gode ligaer. Nederland er blant dem.

Noen dager etter at han kom ned, fikk han en brutal beskjed. Bestefaren hadde gått bort. Samtidig som han skulle etablere seg i ny klubb, var det som om han ble truffet av ei slegge i ansiktet. Svensson dro hjem for å være sammen med familien.

- Hvordan har dette påvirket spillet ditt?

- Ting skjer. Vi hadde god kontakt. Men det er livets gang. Det gjelder å holde fokus. Og det føler jeg at jeg klarer.

Akkurat nå er fokuset det som skal skje på Windsor Park i Belfast.

Tyskland leder gruppa og har 12 poeng. Sammen med Nord-Irland (7 poeng), Aserbajdsjan (7 poeng) og Tsjekkia (5 poeng) slåss Norge (3 poeng) om andreplassen i gruppa.

Dette kan gi playoff til VM-sluttspillet i Russland neste år. Men da må du ikke være dårligste toer av de ni gruppene i Europa.

Respekt

Svensson liker førsteinntrykket av trener Lagerbäck.

- Du får respekt før du møter ham. Lagerbäck har resultater å vise til. Vi har hatt en god uke med trening i London. Jeg liker måten han snakker på. Det er ikke noe hokuspokus.

TRENER OG KAPTEIN: Lars Lagerbäck og Stefan Johansen på vei til en pressekonferanse i Belfast lørdag.  Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
TRENER OG KAPTEIN: Lars Lagerbäck og Stefan Johansen på vei til en pressekonferanse i Belfast lørdag.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Svensson ser at det er kamp om hans egen posisjon på høyrebacken.

- Både Omar Elabdellaoui og Vegar Eggen Hedenstad vil spille der. Det blir tøft.

At London ble valgt som oppkjøringsby før kampen, er ikke tilfeldig. Motspur Park, treningsanlegget til Fulham, er av ypperste kvalitet.

- Skremmende

Samtidig har terroren – der en desperado meide ned folk utenfor parlamentsbygningen – gjort inntrykk. I timene etter den sjokkerende hendelsen onsdag ble spillerne nektet å forlate hotellet i Vest-London.

- Verden er syk. Det er skremmende. Men jeg har veldig tro på sikkerhetsopplegget rundt laget. Jeg føler at vi er i trygge hender, påpeker Svensson.

Les også: Iskaldt i Bundesliga-klubb: Treneren snakker ikke med Nyland

Les også: Frustrert Diomandé i Hull: - Jeg blir brukt feil

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media