Brutale VM-forhold venter Pedersen i Kramer-duell

Sverre Lunde Pedersen får 25.000 hjemmefans og Sven Kramer mot seg i kampen for å ta VM-gullet på skøyter. Nordmannen liker vårværet og krevende is. 

GULLKAMP: Sverre Lunde Pedersen (foran) i aksjon på fellesstart-OL. Fredag starter kampen for VM-gull i allround. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GULLKAMP: Sverre Lunde Pedersen (foran) i aksjon på fellesstart-OL. Fredag starter kampen for VM-gull i allround. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Johann Olav Koss er siste nordmann med seier i allround-VM. Det skjedde i 1994 da han var best sammenlagt etter 500, 1500, 5000 og 10.000 meter.

Værprognosene for VM-dagene (fredag, lørdag og søndag) forteller om tøffe forhold utendørs på Amsterdams OL-stadion fra 1928. Lørdag meldes det om opp til hele 14 varmegrader og noe vind. Søndag skal det regne solid midt på dagen.

Kjølemaskineriet i Nederland kommer til å måtte jobbe på høygir for å holde forholdene rimelig bra, men det kan likevel bli tilløp til softis for løperne.

_ Det blir ikke drømmeforhold, og det passer meg. Jeg har gått på skøyter utendørs siden oppveksten, men det kan jo være at det ikke blir helt rettferdige forhold. Det kan kanskje være med å bikke det litt til min fordel, sier Pedersen til NTB.

Fortsatt sterk

Han viste knallform i OL der han blant annet dro Norge til lagtempogullet.

– Jeg var litt sliten etter at jeg kom hjem og hvilte mye og trente lite forrige uke. Det føles som jeg har krefter fortsatt, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer