SLÅTT UT: Rosenborg tapte 3-1 sammenlagt for Celtic og er ute av kvalifiseringen til Champions League. Nå venter Cork City i Europa League for trønderne. Det tror Pål André Helland passer RBK bedre. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
SLÅTT UT: Rosenborg tapte 3-1 sammenlagt for Celtic og er ute av kvalifiseringen til Champions League. Nå venter Cork City i Europa League for trønderne. Det tror Pål André Helland passer RBK bedre. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Rosenborg ute av Champions League

Brutalt ærlig Helland: - Vi hadde blitt pissa på

Pål André Helland var svært skuffet etter at kampen mot Celtic.

Det lyktes ikke Rosenborg å ta igjen Celtics 3-1-forsprang fra det første oppgjøret onsdag kveld. Trønderne maktet å legge press på gjestene fra Skottland gjennom store deler av kampen, men det er mål som teller, og til sjuende og sist maktet de ikke å putte ballen i kassa.

- Jeg synes vi gjør et godt forsøk, og hadde vi fått et mål før pause kunne det ha blitt noe. Du må ta vare på sjansene mot gode lag og ha marginene med deg. Det har ikke vi, oppsummerte han etter 0-0-oppgjøret på Lerkendal.

Sammen med lagkameratene måtte han innse at drømmen om Champions League nok en gang var knust.

- Jeg er skuffa hver gang jeg taper en fotballkamp. Det er bittert, men jeg får ikke gjort noe med det, sa Helland.

- Nivået vårt er Europa League

Champions League og Rosenborg vil alltid ha en fin klang, men det er med nostalgi trønderne husker tilbake på bragder mot flere av Europas største lag.

Slik er det ikke lenger, og etter tapet mot Celtic må Rosenborg ut i kvalifisering til Europa League. Der venter irske Cork City. Det tror Helland passer bedre for Rosenborg slik laget er i dag.

KAOS: Det oppstod panikk og kaos blant Juventossupportere i Italia under Champions-League-Finalen. Et smell gjorde at mennesker trodde en bombe hadde gått av, over 600 mennesker ble skadd da den store folkemengden begynte å løpe. Video: AP Vis mer

- Hvis jeg skal være dønn ærlig, så tror jeg at nivået vårt fortsatt er Europa League. Celtic slo oss klart i fjor også, og kom til Champions League. Der åpna de med å tape 5-0 hjemme, forteller han.

Celtic tapte både 0-5 og 7-1 mot Paris Saint-Germain i forrige sesongs Champions League. I tillegg slo Bayern München de 3-0.

- Hadde vi gått til Champions League, hadde det vært to lag som hadde pissa på oss borte, og et oppgjør der vi hadde hatt muligheten til å slå fra oss, tror Helland.

- Trasig

Rosenborg-kanten tror fortsatt at det er mulig for et lag som Rosenborg å ta seg til Champions League. Han mener likevel at det har blitt langt hardere med åra, og at det ikke er noe supporterne kan forvente på årlig basis.

- Før møtte man lag som Celtic og AEK Aten i en playoffkamp, så gikk man videre til Champions League. Nå møter vi Celtic i andre runde, og måtte møtt to til lag av samme kaliber for å komme dit. Det er trasigere for lag fra dårligere nasjoner å komme til Champions League nå enn før.

Også Nicklas Bendtner var skuffet etter kampen mot Celtic, men valgte å se framover mot kvalifiseringen til Europa League.

- Vi gjorde så godt vi kunne i dag, men det var ikke nok. Nå må vi se mot Cork og gjøre vårt beste der, sa dansken.