Brutalt comeback

LEIPZIG (Dagbladet): Ett minutt og femti sekunder brukte Ole Klemetsen på å slå nytt liv i proffkarrieren etter VM-tapet i mai. Det var 20 sekunder for mye. For Artee Bright - som løp ringen rundt for livet - skulle vært stoppet og hjemsendt etter den andre nedslagningen. Den tredje kunne nemlig ha skadd han for livet.

- Jeg er helt enig, sier Lukkeøye til Dagbladet. - Han skulle aldri fått lov til å fortsette etter at jeg traff for andre gang. Det var unødvendig, men sånn er proffboksing.

- Det er ikke min skyld - i ringen gjør jeg bare jobben min.

- Ole kunne jo ha drept gutten, sier pappa Big-John.

- Bright var ikke i stand til å forsvare seg. Og det var fælt å se på da han ble halt opp fra gulvet og plassert på en stol. Men som Ole sier - sånn er det i denne bransjen.

Artee Bright hadde brukt natta på turistklasse og kom fra Amerika til Leipzig i går formiddag. På turen over Atlanterhavet hadde reserven for reserven, en farget stakkar med «Jesus is Lord» på shortsen, passert seks tidssoner. En fysiolog vil fortelle deg at man trenger ett døgn pr. times tidsforskjell på å få kroppen tilbake i normalt gjenge etter en slik reise.

Artee Bright fikk tusen dollar og åtte timer på å pelle seg opp i ringen.

Løp for livet

Der oppe brukte han det første minuttet på å holde seg unna Lukkøye. Han løp og løp med frykten skrevet i ansiktet. Men sjøl i den største bokseringen Ole Klemetsen noensinne har vært oppe i - den målte over seks ganger seks meter - kunne han ikke gjemme seg.

Med andre ord:

Artee - som bare ville vekk og lengst unna smerten - var nødt til å få det.

Den første stjernesmellen kom etter ett minutt. Inntil da hadde ikke Lukkøye kastet mer fra seg enn et par pløser i amerikanerens skygge. Men plutselig var jakten over, avstanden korrekt og høyrehooken på vei mot målet.

Kabom!

- Sjøl om han løp, så trodde jeg at han hadde en plan, sier Lukkøye. - Derfor var jeg fokusert og veldig forberedt på at han kunne slå kontra. Og jeg hadde det ikke travelt - jeg kunne godt tatt en runde til.

Det kunne ikke Artee Bright.

Det andre sleggeslaget, som bokstavelig talt pælmet amerikaneren rett inn i tauene og rett på ryggen, var en høyre, det også. Enda tyngre og enda mer brutalt. Og hvorfor ikke ringdommeren stoppet kampen, eller fossilet i Brights ringhjørne - en pensjonist i lilla skjorte med Hollywood Swingers på ryggen - ikke kastet alt han hadde av tekstiler inn i ringen, kan jo stakkars Artee spørre sin lord om.

Kabom!

Knock var ikke nok

Hadde han spurt Lukkøye, ville kampen vært over. Ole prøvde nemlig å formidle til dommeren at knock var mer enn nok. Men Artee Bright stablet seg på beina, fikk et nikk fra den offisielle, og gikk i transe inn i enda et helvete.

Kabom! Kabom!

Lukkøye felte sin 37. motstander - den 28. på KO - med en kombinasjon som viser at Andrej Gmitruk, bokseforbundets tidligere amatørtrener, har hatt en viss påvirkning den korte tida han har jobbet for Team Klemetsen.

Kabom! Kabom!

- Vi har trent på venstre-høyre-venstre, sier Lukkøye. - Jeg føler at det begynner å stemme.

Ole Klemetsen bokset en historisk kamp i går kveld. Han ble ikke truffet. Og derfor gikk han like godt rett fra ringen og ned på første benkerad for å se en tidligere sparringpartner bokse kampen etter.

Han hadde jo dusja før frokost.

RÅTT PARTI: Artee Bright fikk et tøft møte med Lukkøye.