Brutalt for kometen

Ingebjørg Saglien Bråten har vært på hopplandslaget siden 2019. Men 21-åringen har ikke fått hoppet på 13 måneder. Årsak: Et stygt fall. - Jeg lå og skreik i smerter, sier hun, og forteller om tida etterpå.

NÅDELØST: - Jeg var ved bevissthet, men husker ikke så veldig mye, sier Ingebjørg Saglien Bråten om fallet i fjor vinter. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Geir Olsen / NTB
NÅDELØST: - Jeg var ved bevissthet, men husker ikke så veldig mye, sier Ingebjørg Saglien Bråten om fallet i fjor vinter. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært blytungt. Jeg får testet motivasjonen skikkelig, forteller Ingebjørg Saglien Bråten til Dagbladet.

Hun sliter med ettervirkningene av hjernerystelsen hun pådro seg i fallet 26. februar i fjor. Det som var en lovende hoppkarriere, er satt på vent. Hun får inntil videre ikke lov til å hoppe av legene.

Likevel er målet klart: Hun skal tilbake i hoppbakken.

Året før fallet - i februar 2019 - var hun med på å ta en historisk VM-bronse i lagkonkurransen i Seefeld.

Dette var første gang kvinnene hoppet lagkonkurranse i VM. Saglien Bråten utgjorde de norske håpene sammen med Maren Lundby, Silje Opseth og Anna Odine Strøm.

Karrieren var på topp. Men rett før coronaen stengte ned Norge i fjor vinter, skjedde det fatale:

- Jeg skulle ta det siste hoppet under ei treningsøkt. Det var på Lillehammer. Jeg landet på beina, men den ene skien skar ut. Jeg ble med i rotasjonen og smalt hodet ganske hardt i bakken, forteller hun.

- Jeg var ved bevissthet, men husker ikke så veldig mye. Det eneste jeg husker er smellet mot hodet. Hjelmen ble ødelagt. Den tok imot alt og er grunnen til at jeg er her i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.