Frida Karlsson-straff:

- Brutalt hardt

Frida Karlsson valgte å dra hjem fra Tour de Ski, etter å ha fått tre minutter tilleggsstraff for å ha felt Jessica Diggins på sprinten. Nå kan regelen som førte til straffen bli endret.

ÅPEN FOR ENDRING: Johannes Høsflot Klæbo, som leder Tour de Ski på herresiden, synes straffen Frida fikk er hard. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ÅPEN FOR ENDRING: Johannes Høsflot Klæbo, som leder Tour de Ski på herresiden, synes straffen Frida fikk er hard. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Konsekvensene blir enorme og hele touren forsvinner. Det er en diskusjon vi trenger å ta på FIS-møtene framover, sier langrennssjef Espen Bjervig til svenske Expressen.

Bjervig sitter også verdenscupkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Under lørdagens kvartfinale i sprint prøvde Frida Karlsson å snike seg på innsida av Jessica Diggins. Det hele endte med at amerikaneren ble felt.

Karlsson ble advart med gult kort for hendelsen - og siden hun hadde et gult kort fra et verdenscuprenn tidligere i sesongen, ville situasjonen endt med diskvalifisering.

Men FIS har innført ett unntak under Tour de Ski, slik at alle utøverne skal få gjennomført alle konkurransene i touren.

Dermed ble Karlsson flyttet sist i kvartfinaleheatet. Hun fikk også tre minutter straff i Tour de Ski-sammendraget.

Dette gjorde det likevel nærmest umulig for Karlsson å kjempe om topp-plassering i touren sammenlagt. Derfor valgte hun å reise hjem.

Nå har situasjonen ført til en diskusjon om å nullstille gule kort før touren går av stabelen, på lik linje som til VM og OL.

- Brutalt hardt

Johannes Høsflot Klæbo mener regelen kan endres. Samtidig poengterer han at utøverne må være bevisst på at slike situasjoner kan oppstå.

- Men i en Tour er det jo så klart brutalt hardt å bli straffa med tre minutter tillegg, sier han til Expressen.

Rennsjef i FIS, Pierre Mignerey, oppgir ovenfor avisa at han forstår debatten, men at det er en del av spillet for utøverne å forholde seg til de gule kortene. Likevel er også han åpen for å ta stilling til endring av reglene.

- Alle forslag vil bli diskutert. Det er ikke første gang spørsmålet kommer opp. Vi hører at folk sier at det er hardt å ta med seg de gule kortene inn i Tour de Ski. Det kommer til å bli diskutert igjen, sier han.

Rennsjefen legger til at en mulighet er at de gule kortene skal være gjeldende i ulike perioder. For eksemen fra desember og til start i Tour de Ski. Før de kan bli gjeldende igjen når touren er over, utdyper han til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer