Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Brutalt møte med Tippeligaen

Sarpsborg fikk Tippeliga-lekse av Haugesund.

GOD: Nikola Djurdjic var kampens store spiller med to mål og en målgivende. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
GOD: Nikola Djurdjic var kampens store spiller med to mål og en målgivende. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix Vis mer

FK Haugesund - Sarpsborg 4-2 (1-0) (Dagbladet): Haugesund var Tippeligaens tredje beste hjemmelag i fjor, med kun ett hjemmetap. I år fortsetter de på samme måte med en solid hjemmeseier mot nyopprykkede Sarpsborg.

Kampens mest definerende øyeblikk skjedde etter 19 minutter. Sarpsborg hadde corner og Martin Wiig headet knallhardt i tverrligegeren. Erik Jonvik tapte duellen utenfor 16-meteren og ballen havnet hos en meget god Nikola Djurdjic. Serberen tredde pent igjennom Sarpsborg-forsvaret som sto parkert på midtbanen og Jacob Sørensen kunne løpe ballen i mål etter å ha rundt Morten Hjulstad.

11 sekunder tok det fra tverrliggertreffet til Wiig.

- Dette er et brutalt møte med Tippeligaen og bortebane. Vi blir hardt straffet, sier Sparsborg-trener Joakim Klæboe til TV2 i pausen.

Sarpsborg skal ha skryt for å spille seg bra inn i kampen utover i førsteomgangen, men etter pause fortsatte Haugesund å score mål - uten at de skapte stort utenom målene.

• 2-0: Full sprekk i Sarp-forsvaret etter 48 minutter. Thomas Sørum fikk stå helt alene i felte og løfte ballen over Hjulstad.

• 3-0: Klabb og babb i feltet etter 60 minutter. Kampens store spiller Djurdjic fikk prikke inn ballen fra en meter.

• 4-0: Klønete straffe som Djurdjic enkelt trillet i mål.

LEKSJON: Haugesund ga Sarpsborg et brutalt møte med Tippeligaen, etter at nykommerne vant 3-0 over Molde i første serieomgang. 
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
LEKSJON: Haugesund ga Sarpsborg et brutalt møte med Tippeligaen, etter at nykommerne vant 3-0 over Molde i første serieomgang. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix Vis mer

Sarpsborg sleit tydelig med en ujevn gressmatte og sleit med å få spillet til det tekniske spillet sitt. To trøstemål mot slutten rettet litt på inntrykket, men trøsten får være at få lag kommer til å få med seg poeng fra Haugesund stadion i år.

- Vi er periodevis bra, men de siste 10-15 minuttene holdt på å ødelegge hele jækla kampen, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug etter kampen.

- Siste kvarteret irriterer meg, vi må ta med oss poengene. Vi produserer bra med sjanser og ser ok ut.

Sarpsborg-trener Roar Johansen tar med seg det lille håpet om comeback med to seine scoringer.

- Det er som forventet, vi møter et aggressivt hjemmelag. Før det første baklengsmålet er vi 10 cm fra å ta ledelsen. I andre omgang blir det for puslete av oss, vi får ta med oss at vi viser god moral.

- Dette er Tippeligaen, vi får dra hjem og fortsette å jobbe og tro på det vi driver med, sier Johansen.

PS! Mye rar dømming i Tippeligaen i dag, men Ken Henry Johnsen fra Flint dømte meget bra åp Haugesund stadion.