Protest-drama etter femmila i Ski-VM i Oberstdorf:

Brutalt oppgjør med Bolsjunov

Emil Iversen (29) og Eirik Myhr Nossum (35) reagerer voldsomt på Aleksandr Bolsjunovs (24) manøver inne på oppløpet. - Han gjør det med vilje.

DRAMA: Dramatikk på oppløpet under femmila i ski-VM. Bilder fra NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Søndagens femmil, den avsluttende øvelsen i VM, blir nok husket i lang tid framover. Ikke bare på grunn av Emil Iversens gull, men for det voldsomme dramaet som utspilte seg etter målgang.

Femmila endte med at Johannes Høsflot Klæbo og Aleksandr Bolsjunov krasjet inne på oppløpet. Klæbo suste først over mål, mens Bolsjunov ødela staven og gikk over som nummer tre - bak Emil Iversen

Russland la umiddelbart inn en protest, og juryen valgte å diske Klæbo. Akkurat nå er det Emil Iversen som står med VM-gullet, men Norge kan anke avgjørelsen til FIS' langrennskomité fram til tirsdag ettermiddag.

Iversen ikke overrasket

Også den nybakte verdensmesteren syntes synd på sin lagkamerat som ble diskvalifisert. Iversen mener Bolsjunov er skummel i feltet.

- Jeg har sett det i ettertid, og jeg føler det er en «race accident», og synes det er tøft at han blir diska. Johannes er veldig snill i feltet, og man kan kanskje ikke si det samme om han andre. Han har mange hendelser hvor jeg føler han bryter reglene, sier Iversen til Dagbladet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer