NFL: Kåre Vedvik prøver fremdeles å huske hva som skjedde da han ble overfalt i helga. Foto: Mattis Holt
NFL: Kåre Vedvik prøver fremdeles å huske hva som skjedde da han ble overfalt i helga. Foto: Mattis HoltVis mer

Kåre Vedvik

Brutalt overfalt i helga: - Prøver å huske så godt han kan

Oppdatering på Kåre Vedviks helsetilstand.

Den norske kickeren Kåre Vedvik ble i helga overfalt og ranet i Baltimore, USA. Nordmannen ble funnet liggende på gata, med hodeskader og skader på overkroppen.

24-åringen ble sendt til sykehus, hvor han har vært til behandling siden. Vedvik var aldri livstruende skadet, og tilstanden hans ble beskrevet som stabil etter overfallet.

Vedvik spiller for NFL-klubben Baltimore Ravens, og mandag kveld ga klubbens trener, John Harbaugh, en oppdatering på nordmannens tilstand.

- Han prøver å huske så godt han kan. Jeg tror de prøver å finne ut av hva som skjedde basert på videoopptak. Vi er bare glade og jeg tror han er veldig takknemlig for at han er OK. Han kommer til å bli bra, og det er det aller viktigste, fortalte Harbaugh.

Kan ha kostet overgang

Etter overfallet plasserte Ravens Vedvik på en Reserve/Non-football injury list, noe som gjør at klubben kan beholde spilleren utenfor de 53 spillerne som er tatt ut for å spille i løpet av denne sesongen.

Treneren bekreftet i kveld at Vedvik fremdeles er på den listen, og at han kan trene med Ravens så fort han er frisk og ute av sykehuset.

- Det var skuffende for ham, for jeg tror det kostet ham en mulighet til å sparke i ligaen. Vi har hatt mange samtaler med lag som ville hente ham, forteller Harbaugh.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Treneren ønsker at det som har skjedd med Vedvik skal være en leksjon for andre unge spillere.

- Faren min sa at «ingenting godt skjer etter midnatt». Og dette skjedde langt etter midnatt. Jeg kommer til å snakke med de unge gutta neste år og be de om å være litt smartere. Forstå at det finnes folk med onde hensikter, selv om du spiller fotball for Ravens.

Imponerte flere klubber

Etter en suksessfull karriere på college i USA ved Marshall-universitetet signerte Vedvik en kontrakt med Ravens i april.

Nordmannen kan brukes både som kicker og punter, og fikk sjansen i pre-season for Ravens, blant annet da han fikk alle kicks og punts i oppkjøringskampen mot Chicago Bears.

Ravens har fra før Justin Tucker, trolig NFLs beste kicker, på lønningslista og det var ikke forventet at nordmannen skulle utkonkurrere amerikaneren.

ESPNs anerkjente NFL-journalist Adam Schefter skrev forrige uke at nordmannen hadde imponert mange i løpet av oppkjøringen og var ønsket av flere lag.