Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kåre Vedvik

Brutalt overfalt i helga: - Prøver å huske så godt han kan

Oppdatering på Kåre Vedviks helsetilstand.

NFL: Kåre Vedvik prøver fremdeles å huske hva som skjedde da han ble overfalt i helga. Foto: Mattis Holt
NFL: Kåre Vedvik prøver fremdeles å huske hva som skjedde da han ble overfalt i helga. Foto: Mattis Holt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske kickeren Kåre Vedvik ble i helga overfalt og ranet i Baltimore, USA. Nordmannen ble funnet liggende på gata, med hodeskader og skader på overkroppen.

24-åringen ble sendt til sykehus, hvor han har vært til behandling siden. Vedvik var aldri livstruende skadet, og tilstanden hans ble beskrevet som stabil etter overfallet.

Vedvik spiller for NFL-klubben Baltimore Ravens, og mandag kveld ga klubbens trener, John Harbaugh, en oppdatering på nordmannens tilstand.

- Han prøver å huske så godt han kan. Jeg tror de prøver å finne ut av hva som skjedde basert på videoopptak. Vi er bare glade og jeg tror han er veldig takknemlig for at han er OK. Han kommer til å bli bra, og det er det aller viktigste, fortalte Harbaugh.

Kan ha kostet overgang

Etter overfallet plasserte Ravens Vedvik på en Reserve/Non-football injury list, noe som gjør at klubben kan beholde spilleren utenfor de 53 spillerne som er tatt ut for å spille i løpet av denne sesongen.

Treneren bekreftet i kveld at Vedvik fremdeles er på den listen, og at han kan trene med Ravens så fort han er frisk og ute av sykehuset.

- Det var skuffende for ham, for jeg tror det kostet ham en mulighet til å sparke i ligaen. Vi har hatt mange samtaler med lag som ville hente ham, forteller Harbaugh.

Treneren ønsker at det som har skjedd med Vedvik skal være en leksjon for andre unge spillere.

- Faren min sa at «ingenting godt skjer etter midnatt». Og dette skjedde langt etter midnatt. Jeg kommer til å snakke med de unge gutta neste år og be de om å være litt smartere. Forstå at det finnes folk med onde hensikter, selv om du spiller fotball for Ravens.

Imponerte flere klubber

Etter en suksessfull karriere på college i USA ved Marshall-universitetet signerte Vedvik en kontrakt med Ravens i april.

Nordmannen kan brukes både som kicker og punter, og fikk sjansen i pre-season for Ravens, blant annet da han fikk alle kicks og punts i oppkjøringskampen mot Chicago Bears.

Ravens har fra før Justin Tucker, trolig NFLs beste kicker, på lønningslista og det var ikke forventet at nordmannen skulle utkonkurrere amerikaneren.

ESPNs anerkjente NFL-journalist Adam Schefter skrev forrige uke at nordmannen hadde imponert mange i løpet av oppkjøringen og var ønsket av flere lag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!