Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Brutalt rask» Svindal fortsatt et stykke bak Bode Miller

Kampen om utforgullet blir en thriller.

LIKER SEG BEDRE OG BEDRE: Aksel Lund Svindal har en mye bedre følelse etter den siste treningen enn han hadde dagen før. Men Bode Miller ser farlig ut. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dominic Ebenbichler
LIKER SEG BEDRE OG BEDRE: Aksel Lund Svindal har en mye bedre følelse etter den siste treningen enn han hadde dagen før. Men Bode Miller ser farlig ut. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dominic Ebenbichler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Aksel Lund Svindal ble nummer to på den siste utfortreningen før medaljene skal deles ut i Sotsji i morgen.

Svindal kjørte med en mye bedre følelse enn i går, og var rundt tre tideler raskere enn han var på trening nummer to.

Likevel, det var en annen som var den klart råeste: Bode Miller.

Amerikaneren kjørte et sekund av tiden sin fra i går, og vant treninga 66 hundredeler foran Svindal.

- Det gikk bedre i dag. Nå tror jeg jeg begynner å nærme meg veldig, men det er i toppen Bode er utrolig rå. Jeg er litt for langt bak ham der oppe. Jeg må kutte det, også må jeg klare å kjøre på litt nederst, sier Aksel Lund Svindal til Dagbladet.

- Jeg har en bedre følelse nå. Nå klarte jeg å kjøre sånn som jeg har lyst til å kjøre, og det gikk bra i de fleste partiene. I går følte jeg det var litt ukontrollert, at farten var bra, men at det var litt for mye nesten ute av kontroll, sier Svindal.

Ikke helt perfekt for Jansrud Kjetil Jansrud ble nummer seks, 1.46 bak Miller, med omtrent samme tid som i går. Han sier selv han fortsatt har en del å jobbe med, og lover ivrig videoanalyse (før og etter Liverpool-kampen) utover ettermiddagen.

- Aksel var brutalt rask nede. Det kan nok jeg også være i forhold til Bode, men han har åpenbart et gir der oppe som vi må kikke på og ta. Skal du henge med, så er det det som gjelder, sier Jansrud like etter trening.

- Jeg hadde mye bedre ski i dag, mye bedre isgrep, så jeg overkjørte det litt: Jeg var litt for rund, så jeg har mer å gå på der. Men jeg fikk det ikke helt til på toppen i dag, jeg sliter med å finne det giret som spesielt Bode har. Jeg fikk det ikke til helt perfekt, sier 28-åringen.

Stygt fall Dagens trening fikk forøvrig en skjev start, da slovenske Rok Perko falt og slo seg som førstemann ut. Det tok tid å få hjelp for sloveneren, og rennet ble forsinket i flere minutter.

Etter dette var det også flere av løperne som reiste seg opp og tok det veldig med ro nedover.

- Det er mange som reiser seg, men det er mange av de jeg så som ikke var så raske ned dit hvor de reiste seg heller,  de sparer bare krefter på slutten. Personlig mener jeg det er litt dumt, jeg liker å ha trøkket helt gjennom, og ikke bli vant til å gi seg halvveis. Det gir jo litt amputert trening, for man vet ikke helt hvem som ruler, men de to beste her (Aksel og Bode), det tror jeg er veldig representativt, sier Kjetil Jansrud.

Aksel Lund Svindal vurderte heller aldri å roe ned på den siste treninga.

- Alle vi som har skikkelig peiling ser hvem som bremser litt for å slippe favorittstempel og sånn, jeg synes ikke det er noen vits å prøve å lure noen. Jeg kjører, sier han, enkelt og greit.

PS! Aleksander Aamodt Kilde kjørte en veldig god omgang, og la seg på plassen bak Jansrud, 1.57 bak Bode Miller.

Hele Norges coronakart