«Bruttern»: - Han løper like mye som Per Ciljan

Hvem hadde hørt om Thomas Rønning før sesongstart? Ikke vi.

ASPMYRA (Dagbladet.no): I fjor høst spilte han i 2.divisjon. I går holdt trønderen Thomas Rønning på å senke selveste Rosenborg med sin første tippeligascoring.

- Jeg har blitt veldig mye bedre siden jeg kom hit, sa Thomas Rønning til Dagbladet.no etter at 22-åringen med sitt første tippeligamål holdt på å vippe gårsdagens uavgjortbatalje mellom Bodø/Glimt og Rosenborg i hjemmelagets favør.

Tålmodig

Knapt noen hadde hørt om den 22-årige midtbanekrigeren før Kåre Ingebrigtsen i januar valgte å hente sin tidligere Strindheim-elev til Bodø/Glimt og Tippeligaen. Hovedpersonen selv innrømmer at han er overrasket over hvor kjapt han har tilrevet seg fast plass i Glimts førsteellever.

- Da jeg kom til Glimt tenkte jeg at jeg måtte være tålmodig, og kjenne litt på nivået først. Jeg hadde forhåpninger om å få et par innhopp fra benken. Noe mer enn det hadde jeg ikke drømt om, sier Thomas Rønning til Dagbladet.no, som spilte for Strindheim i 2.divisjon i fjor.

Rynket på nesen

- Han fikk mye trening rett i fleisen da han kom hit. Men jeg må si at han har tatt nivået veldig fort. Overraskende fort. Og han blir bare bedre og bedre, sier trener Kåre Ingebrigtsen om 22-åringen fra Trondheim.

Glimttrener Kåre Ingebrigtsen har truffet blink med sine innkjøp denne sesongen. En slunken klubbkasse har tvunget nyopprykkede Bodø/Glimt til å tenke alternativt på overgangsmarkedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SCORINGSJUBEL: Thomas Rønning (t.h.) kunne feire sitt første tippeligamål i går kveld på Aspmyra. Da vanket det ros fra sjefen. Foto: Robin Stangeland/Scanpix
SCORINGSJUBEL: Thomas Rønning (t.h.) kunne feire sitt første tippeligamål i går kveld på Aspmyra. Da vanket det ros fra sjefen. Foto: Robin Stangeland/Scanpix Vis mer

Thomas Rønning og navnebror Per Verner i Glimts midtforsvar var Brutterns første innkjøp etter at han tok over roret i fjor høst.

- Mange rynket nok på nesen da vi hentet dem til Glimt, men det har de stort sett gjort over alle vi har hentet, smiler Kåre Ingebrigtsen.

Kåre tar litt av æren

Begge blad Rønning har gått rett inn på laget. Og imponert mange.

Inkludert Kåre Ingebrigtsen.

- Per Verner viser gang på gang at han er en klassespiller. Og Thomas er en spiller som har forutsetningene og holdningene som skal til for å bli god. Han løper sikkert like mye som Per Ciljan Skjelbred gjør i Rosenborg, sier Ingebrigtsen.

Men han tar selv litt av æren for at Thomas Rønning har gjort det såpass godt.

- Vi spilte faktisk sammen i noen kamper i 3.divisjon. Da viste jeg ham hvordan det skal gjøres, sier Kåre Ingebrigtsen, og skotter lurt bort på Thomas Rønning, som pent måtte finne seg i å være i medienes søkelys etter gårsdagens kamp.

- Ja, Kåre var en sånn stor midtstoppertype, parerer Rønning med et smil.

- Neida, jeg har lært mye av hans erfaring som spiller. Kåre, Bjørn (Hansen), Bent-Inge (Johnsen, Glimts ass.trener.) og de mange erfarne spillerne på Glimt har i det hele tatt betydd utrolig mye for min læringskurve, forsetter Rønning.

Før han haster videre til neste intervju.

APPLAUDERER RØNNING: Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen er imponert over måten Thomas Rønning har taklet overgangen fra spill i lavere divisjoner til Tippeligaen.