«Brutter'n» jublet for RBK-suksess

Uhyre viktig seier i Irland.

JENSEN-MAGI: Mike Jensen scoret to for RBK - og jublet hemningsløst.
Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix
JENSEN-MAGI: Mike Jensen scoret to for RBK - og jublet hemningsløst. Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Sligo Rovers - RBK 1-3 (Europa League-kvalik, 2. runde, 2. kamp. 3-4 sammenlagt)

(Dagbladet): Kåre «Brutter'n» Ingebrigtsen kunne nesten ikke drømt om en bedre debut som Rosenborg-sjef.

I alle fall ikke resultatmessig. For selv om trønderne havnet tidlig under mot irske Sligo Rovers, reiste RBK seg mesterlig.

Først gjennom en kontant avslutning av Pål André Helland. Så ved to klassemål av midtbanestjerna Mike Jensen.

Var rystet Det var likevel lite i løpet av kampens første 15 minutter som tilsa at Rosenborg ville ta seg videre til 3. kvalikrunde i Europa League.

På eget gress, dominerte Sligo Rovers totalt.

Ingebrigtsens menn så ut til å ha bommet med inngangen til kampen - mentalt virket de ikke klare i det hele tatt. I det 13. spilleminuttet førte det til at den totalt umarkerte spydspissen Danny North fikk en særdeles enkel oppgave med å bredside inn 1-0.

DRØMMEDEBUT: Rosenborgs nye trenerteam, med sjef Kåre Ingebrigtsen og assistent Erik Hoftun, kunne ikke startet jobbene på en bedre måte.
Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix
DRØMMEDEBUT: Rosenborgs nye trenerteam, med sjef Kåre Ingebrigtsen og assistent Erik Hoftun, kunne ikke startet jobbene på en bedre måte. Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix Vis mer

Ikledd treningsjakke og shorts, sto den nylig ansatte RBK-treneren og forsøkte å mane gutta sine til kamp.

Det deilige svaret Responsen kom nærmest umiddelbart. For bare fire minuttere seinere hadde Helland utlignet. Kanten, med den tunge venstreslegga, ble spilt alene gjennom med keeper, og banket ballen i nettaket.

Med det, plutselig og uten forvarsel, var Rosenborg tilbake i kampen.

Et stort skår i Hellands glede, kom imidlertid ikke lenge etterpå. Liggende på gresset, holdt han seg til baksiden av det venstre låret før helsepersonell bar ham av banen.

Jensen viste klasse Ingebrigtsen og assistenttrener Erik Hoftun ble tvunget til å gjøre endringer i sin 4-3-3-formasjon.

Inn kom Mikkel «Mix» Diskerud, mens Riku Riski ble flyttet fra indreløper til kant.

Det var likevel ikke dét trekket som skulle bli avgjørende.

I stedet må brorparten av kveldens skryt deles ut til danske Jensen. Den energiske midtbanespilleren løp ustanselig gjennom 90 minutter pluss tillegg. I mellomtiden scoret han to nydelige mål, etter like mange klasseavslutninger.

VAR I TRØBBEL: Danny North sendte Sligo Rovers i ledelsen i det 13. spilleminuttet.
Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix
VAR I TRØBBEL: Danny North sendte Sligo Rovers i ledelsen i det 13. spilleminuttet. Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix Vis mer

Først like etter hvilen, så drøye 25 minutter før full tid. Frem til Rosenborgs tredje mål, kunne utfallet av kampen bikket begge veier. Etterpå gjorde Ingenbrigtsens menn akkurat det som krevdes av dem.

I neste runde møter Rosenborg tyrkiske Karabukspor, Morten Gamst Pedersens gamle arbeidsgiver.

UHELDIG: Pål André Helland takket for den sjeldne muligheten fra start med scoring. Ikke lenge etterpå måtte han ut med det som så ut til å være en hamstring-skade.
Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix
UHELDIG: Pål André Helland takket for den sjeldne muligheten fra start med scoring. Ikke lenge etterpå måtte han ut med det som så ut til å være en hamstring-skade. Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer