VISTE STORHET: Los Angeles Lakers Kobe Bryant var mannen som tok ansvar da Lakers slo Boston Celtics med 102-89 i den første NBA-finalen torsdag. Foto:  Christian Petersen/Getty Images/AFP
VISTE STORHET: Los Angeles Lakers Kobe Bryant var mannen som tok ansvar da Lakers slo Boston Celtics med 102-89 i den første NBA-finalen torsdag. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFPVis mer

Bryant briljerte da det gjaldt som mest

Avgjorde den første finalekampen mot Boston Celtics.

|||Kobe Bryant scoret 14 av sine 30 poeng i den tredje omgang og avgjorde den første finalen i gigantoppgjøret mellom LA Lakers og Boston Celtics.

Lakers vant 102-89, men det var i den tredje omgangen at Bryant fyrte på alle sylinderne. Han scoret på fem av de sju avslutningene sine under kurven.

Hjemmelaget Lakers vant omgangen 34-23 og økte ledelsen sin til 20 poeng. Da hjalp det lite at Celtics reduserte tapet i den siste omgangen.

Foruten Bryant scoret Pau Gasol 23 poeng og hadde 14 returer for den regjerende mester. Lakers håper å revansjere tapet fra 2008 da Celtics tok hjem seierstrofeet.

Det er 12. gang Los Angeles Lakers og Boston Celtics møtes i en NBA-finale. Lakers har hjemmebanefordelen av de to lagene, men Celtics på sin side har vunnet ni av de elleve siste finalekampene mot dem. Derimot har lag under Phil Jacksons ledelse vunnet 47 av 47 finalespill når det har tatt ledelsen 1-0.

Beste poengplukker hos Celtics ble Paul Pierce med 24 poeng og ni returer. Flere av spillerne havnet tidlig i problemer med mange feil hos gjestene. Den andre finalen spilles i Los Angeles mandag norsk tid.

(NTB)