Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bryant herjet i karrierens siste kamp

En æra er over i NBA.

SCORET PÅ «ALT»: Kobe Bryant satte 10 av LA Lakers 16 første poeng i sin siste NBA-kamp. Foto: Scanpix
SCORET PÅ «ALT»: Kobe Bryant satte 10 av LA Lakers 16 første poeng i sin siste NBA-kamp. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kobe Bryant avsluttet onsdag en utrolig NBA-karriere med vanvittige 60 poeng mot Utah Jazz. 37-åringen sørget for elektrisk stemning med tre magiske åpningsminutter.

For de frammøtte på tribunen betydde det lite eller ingenting at vertene fra Los Angeles så ut til å tape kampen klart, men da Bryant skrudde på turboen og snudde til Lakers-seier ble resultatet likevel viktig. Med tolvpoengsseier i siste periode vant de gulkledde knepent 101-96.

Likevel var seier langt fra det viktigste i onsdagens kamp. Oppgjøret handlet i første omgang om å hedre en av tidenes spillere i den amerikanske basketballigaen.

Meritter Det er 20 år siden Bryant bestemte seg for å gå rett fra high school til NBA. Et kontroversielt valg som i ettertid har vist seg å være innertier. Etter 20 år - alle i samme klubb - står han med fem NBA-titler, to OL-gull, 18 ganger på allstar-laget og utallige andre utmerkelser for sitt strålende spill.

For stillingen i NBAs grunnserie betydde onsdagens kamp ingenting. Lakers endte uansett helt sist i vest med sine 17 seirer, mens Jazz på sin side var sjanseløse på en plass i sluttspillet i og med at Houston Rockets vant sin kamp tidligere onsdag.

Dermed handlet alt om å takke av Bryant.

Stemning Og veteranen selv la ikke noen demper på stemningen i åpningsminuttene. Bryant traff på alt de første tre minuttene og scoret ti av Lakers' 16 første poeng. Da han satte trepoengeren som sendte Lakers i føringen 16-15, kokte det på tribunene i Staples Center hvor kjendisene satt på rekke og rad.

Utover i kampen spadde 37-åringen på med poeng, for det var ikke tvil om hvem dette var sin kveld. Bryant fikk spille akkurat så mye han ville, og ballen fant fort veien til ham fra lagkameratene. Det skulle rett og slett bli Bryants kveld.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart