- Brydde oss ikke om å underholde

Fillo sørget for fortsatt Viking-jerngrep om Aafk.

NEDERLAG: Aalesunds Amund Skiri (ved stolpen) ser Martin Fillos (i bakgrunnen) avslutning gå i mål under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Viking.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
NEDERLAG: Aalesunds Amund Skiri (ved stolpen) ser Martin Fillos (i bakgrunnen) avslutning gå i mål under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Viking. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

|||

Martin Fillo scoret kampens eneste mål og sørget for at Viking beholder sitt jerngrep på Aalesund. 1-0-seieren ga tre kjærkomne poeng.

- Det var ingen god kamp å se for publikum, men i dag var det så viktig å vinne at det spilte ingen rolle hvordan vi spilte. Vi brydde oss ikke om å underholde, sa Fillo.

Sunnmørslaget har aldri slått Viking i eliteseriekamp. Søndag kom det åttende tapet på rad. Fillo scoret etter frispark i det 17. minutt. Tross noen gedigne sjanser til Diego Silva og kraftig press mot slutten, kom hjemmelaget aldri à jour.

Aalesund spilte 1-1 i sin aller første toppseriekamp mot Viking i 2003. Siden er det ikke blitt et eneste poeng til mot rogalendingene.

Kampen ble avgjort på et frispark hjemmelaget protesterte voldsomt mot. Johan Arneng «feiret» til og med 30-årsdagen sin ved å sparke bort ballen og pådra seg det gule kortet som setter ham utenfor neste kamp.

Ustoppelig

Tomasz Sokolowski tok frisparket og fant spissen Peter Ijeh foran mål. Førsteberøringen hans var ikke god, men ballen spratt til Fillo. Tsjekkeren møtte den med en ustoppelig avslutning.

- Vi fikk maksimal straff i den situasjonen, sukket Aalesund-trener Kjetil Rekdal.

Diego Silva hadde sjansen til å utligne tre minutter senere, men Thomas Myhre i Viking-målet slo tilbake mot kritikerne og sto for en god redning.

Kjetil Rekdal la om fra 3-5-2 til 4-4-2 etter at Alexander Mathiesen måtte ut med skade. Aalesund skaffet seg etter hvert et grep om kampen, men var for upresise og skapte for lite.

- Dette var et selvforskyldt tap. Vi startet for dårlig, men den siste timen var god. Vi har ikke dominert så kraftig på hjemmebane tidligere i år, sa Rekdal.

Sløste

Silva hadde imidlertid to enorme i annen omgang. Rett etter sidebytte hadde han en suser i metallkrysset. I det 57. minutt kom brasilianeren helt fri etter å ha snappet et dårlig tilbakespill. Han passerte keeper, men skjøt utenfor.

- Vi var heldige i et par situasjoner, men jeg synes vi fortjente seieren. Spillerne fortjente dette, for de la ned stor innsats. I dag var vi både gode og heldige, sa Viking-trener Uwe Rösler.

Viking hadde stort behov for poengene etter sin svært skuffende sesong så langt. Laget la seg lavt, pakket inn Tor Hogne Aarøy og satset på kontringer. Laget hadde store sjanser til å øke ledelsen ved Ijeh og Fillo.

Aalesund samlet seg til en sluttspurt da Peter Kopteff kom inn, men lyktes ikke. Mot slutten ble det ampert mellom lagene, men etter fire overtidsminutter kunne Viking juble for enda en gang å ha tuktet Aalesund.

(NTB)