AVSLUTTET STERKT: Ole Kristian Bryhn  (midten) imponerte stort da han vant verdenscupfinalen i rifle helmatch. Her fra skytter-EM i Beograd i sommer der han tok laggull sammen med Are Hansen (t.v.) og Ole Magnus Bakken (t.h.).
Foto: Aleksandar Djorovic / Scanpix .
AVSLUTTET STERKT: Ole Kristian Bryhn (midten) imponerte stort da han vant verdenscupfinalen i rifle helmatch. Her fra skytter-EM i Beograd i sommer der han tok laggull sammen med Are Hansen (t.v.) og Ole Magnus Bakken (t.h.). Foto: Aleksandar Djorovic / Scanpix .Vis mer

Bryhn til topps i verdenscupfinalen

Seiler opp som norsk medaljekandidat i London-OL.

Bærumsskytteren Ole-Kristian Bryhn vant verdenscupfinalen i rifle helmatch onsdag.

Han skjøt totalt til totalt 1278,5 poeng etter knallsterke 1181 poeng på de 120 første skuddene og mer moderate 97,5 poeng på de ti finaleskuddene. Poengsummen er så sterk at den ville holdt til gull i alle VM- og OL-konkurranser på 2000-tallet.

Til tross for en ledelse på 6 poeng etter innledende skyting ble finalen mer spennende enn nordmannen satte pris på.

- Jeg vant med nesten fire poeng. 3,9 poeng er nok, det, konstaterer Bryhn i samtale med NTB etter den imponerende seieren.

Bryhn var overlegen i kvalifiseringen. Han fikk 397 poeng i liggende skyting, 389 poeng i stående og avsluttet med 395 poeng i knestående.

Hentet seg inn I finalen startet Bryhn nervøst med 8,6 på det første skuddet. Han fulgte opp med 10,7, 8,9, 10,7, 9,8 og 10,3. Han fikk bare 8,1 på det sjuende skuddet, og italieneren Niccolo Campriani var plutselig bare 3,5 poeng bak.

Bryhn skjerpet seg på de tre siste skuddene. Han avsluttet med to ganger 10,4 og 9,6 poeng, mot italienerens 10,3, 10,0 og 9,7 poeng. Dermed ble avstanden på 3,9 poeng. Serberen Nemanja Mirosavljev, som var nest best med 1175 poeng i kvalifiseringen, endte på tredjeplass.

- Jeg skjøt godt hele veien og gjorde det bra i alle stillinger. Men jeg er spesielt fornøyd med 1181 poeng totalt i kvalifiseringen, sier Ole-Kristian Bryhn til NTB.

Medaljekandidat i OL 22-åringen har endt på lignende totalsummer tidligere, men erkjenner at onsdagens kvalifisering er noe av det beste han har prestert.

Bryhns resultater i Wroclaw er godt nytt med tanke på OL neste år. Med like suveren skyting i London har Norge nærmest garantert en medaljekandidat på skytebanen. Røykenbøringen er i alle fall topp motivert til å vise fram sitt beste også der.

- Det blir viktig å få til det jeg skal på trening. I den typen konkurranser skal det klaffe i alle stillinger. Jeg kan garantere at jeg skal gi full gass framover, forsikrer Bryhn.

(NTB)