- Bryllupet er avlyst

16. april skulle skøytekongen Johann Olav Koss giftet seg med svømmedronninga Samantha Riley i hennes hjemby, Brisbane i Australia. Bryllupet blir ikke noe av.

- Det er avlyst. Johann reiser tilbake til Australia fredag. Ellers har jeg ingen kommentarer, sier Johanns mor, Karen Sofie Koss, til Dagbladet. Fru Koss hadde påtatt seg ansvaret for den norske gjestelista.

Foruten Johanns skøytekamerater Geir Karlstad, Kjell Storelid, Ådne Søndrål, Steinar Johansen, Svein Håvard Sletten, Hans Trygve Kristiansen og Bart Veldkamp, har den bestått av barndoms- og studievenner, samt kolleger.

Rundreise

- Jeg visste at de to kom til å gifte seg, men ikke når. Både jeg og kona gleder oss til Australia-turen i april, sa Geir Karlstad til Dagbladet i fjor høst.

Nå må alle bryllupsgjestene avlyse reisen. Flere av dem hadde satt av godt med tid til rundreise i verdensdelen.

Australia-besøk er ikke hverdagskost for Søndrål og kompani. De er bereist der det finnes minusgrader.

Etter det Dagbladet erfarer, har det nære forholdet mellom Johann Koss og Samantha Riley sprukket.

Sydney-OL

  • Skøytekongen med tre VM, ett EM, fire NM og fire OL-titler, reiser nå tilbake til doktorstudiene i Brisbane.
  • Samantha Riley, kåret til verdens beste kvinnelige svømmer i 1994 av magasinet Swimming World, vil også få nok å drive med i tida framover.

Hun er verdensmester flere ganger både på lang- og kortbane, og satser maksimalt på OL i Sydney år 2000.

Johann Olav Koss vil overhodet ikke kommentere at bryllupet med Samantha Riley 16. april i Brisbane, er avlyst.

- Jeg vil ikke si noe om det. Ha det bra, sa Johann Olav Koss - og avsluttet den korte samtalen med Dagbladet seint i går kveld.

<B>GIFTER SEG IKKE: </B> Meget overraskende er nå bryllupet mellom Johan Olav Koss og Samantha Riley avlyst. De to har vært kjærester i mange år.