Bryllups-reise på to hjul

-  Det har vært en maks-sesong. Helt uvirkelig, stråler Gunn-Rita Dahle. Men det beste gjenstår.

LIVIGNO (Dagbladet): I går ble Gunn-Rita verdensmester. Igjen. To uker etter at hun vant maraton-VM på Lillehammer, lekte hun med konkurrentene i rundbane-løypa i italienske Livigno.

Men hun ber om å bli trodd på at det slett ikke var gitt at det skulle gå sånn.

-  Mens jeg var på Lillehammer og tok ut alt i den knallharde løypa der, har mange av konkurrentene mine ligget her og ladet opp. Jeg var usikker på om jeg skulle klare å hente meg inn. Spesielt fordi løypa går på 1800-1900 meter.

-  Men så fikk jeg jammen til en superdag til. Alt stemte. Det er så utrolig moro, sier verdensmesteren til Dagbladet.

Kjendis i Kina

Gunn-Rita er en av de få som lever godt av terrengsykling. Hun har akkurat skrevet ny kontrakt med Merida.

Og når hun er så uovervinnelig som hun er for tida, blir det selvsagt økonomisk uttelling.

-  Det er først nå jeg har kunnet legge av noen penger. Så seint som i 2002 måtte jeg låne av pappa for å holde det gående sier hun.

Men Merida-engasjementet medfører også forpliktelser. Etter at v-cupen (som hun allerede har vunnet) avsluttes i Skottland neste helg, er det promotion-turer. Først til Tsjekkia, så til Taiwan og Kina.

-  Meridas hovedkontor ligger i Taiwan, men den største fabrikken er i Kina. Jeg har vært der et par ganger før. Interessen er helt syk. Det er TV-team som møter deg på flytrappa og følger deg hvert skritt du tar, sier Gunn-Rita.

-  Men jeg stiller gjerne opp. Dette er ikke plikt. Merida har trodd på meg og støttet meg enormt. Jeg vet om folk her som uten å nøle hadde kuttet av seg en finger for å få den avtalen jeg har, sier Gunn-Rita til Dagbladet.

-  Når jeg først er i Kina, blir det selvsagt til at jeg oppsøker OL-løypa og studerer den litt også.

For Gunn-Rita håper å være uovervinnelig i tre år til, helt til Beijing-OL.

-  Men jeg merker jo at det kommer opp flere og flere ungjenter. De har veldig lyst til å slå meg nå. Skal jeg klare å holde unna noen år til, er det bare å være skjerpet. Trening, fokus alt det der.

Knapt tid til bryllup

Derfor er det helt naturlig for Gunn-Rita at sykkelen er med på bryllupsreisen.

15. oktober gifter hun seg med trener, massør, manager og altmuligmann Kenneth Flesjå.

Selve bryllupsforberedelsene vet hun ikke så mye om. Hun har folk til slikt.

-  Jeg vet at det blir en fantastisk dag. Noe jeg gleder meg enormt til.

Bryllupsreisen går til Mexico. Der skal paret være i tre uker. «Tilfeldigvis» klaffer Mexico-oppholdet med et maratonløp der borte.

-  He-he, Kenneth må dele meg litt med sykkelen på deler av bryllupsreisen. I alle fall den første uka.

-  Men de to siste ukene blir det bare oss to. da skal vi ut til kysten og kose oss. Sykkelprat skal være forbudt, sier Gunn-Rita.

Du kan jo tro det ...

I EGEN KLASSE: Etter å ha lekt med konkurrentene i rundbanløypa i den italienske byen Livogno, kunne Gunn Rita Dahle løfte det norske flagget. Hun var blitt verdensmester igjen - for andre gang på to uker.
ØVELSESKYSS: 15. oktober gifter Gunn Rita seg med treneren, massøren, manageren og altmuligmannen Kenneth Flesjå. Ikke rart han får et skikkelig smellkyss.