Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bryne beholdt plassen

Bryne klarte 0-0 mot Ham-Kam i dagens kvalkamp til eliteserien i fotball. Jærbuene vant 3-0 sammenlagt og er fortsatt i eliteserien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamar-laget forsøkte å trenge gjennom et kompakt Bryne-forsvar, men klarte aldri å få hull på byllen. Gjestene hadde full kontroll etter sin 3-0-seier på hjemmebane, og Ham-Kam var aldri noen stor trussel i en kjedelig og sjansefattig kamp på Briskeby gressbane.

- 1. omgang var god fra vår side, men scoringene uteble. Det var håpløst å score tre mål i løpet av 2. omgang, sa Ham-Kam-trener Cato Bakkemo.

Hele sesongen har Hamar-laget slitt med at borteresultatene ikke har stått i stil med den gode hjemmestatistikken.

- Vi er bra hjemme, men for svake borte. Det har vært bildet gjennom hele sesongen, sa Bakkemo.

Straffediskusjon

Dagens store diskusjonstema på Hamar var om vertene ble snytt for straffe etter en halvtimes spill. Per Arne Gjerdalens forsøk fra kloss hold gikk rett i Brynes Trond Bjørnsen, som reddet på streken.

Hele Ham-Kam mente Bjørnsen stanset ballen med hånda, og at det burde være straffe og rødt kort til Bryne-spilleren. Dommer Tommy Skjerven så situasjonen på nært hold og mente ballen traff armen, som Bjørnsen hadde inntil kroppen. Dermed ingen straffe, og håpet forsvant for Ham-Kam.

Bryne spilte en taktisk god kamp, den tapende cupfinalisten gjorde akkurat det de skulle på Hamar. Etter 3-0 på Jæren i første kamp blir laget fortsatt å finne i det gjeveste fotballselskap.

(NTB)

GLEDE: Bryne berget plassen i eliteserien med uavgjort i dag.
Hele Norges coronakart