Bryne berget plassen

Bryne scoret sitt første mål på Stavanger stadion på 17 år og holdt storebror Viking til uavgjort. Nå er plassen i eliteserien sikret.

Gjestene hadde best grunn til å være fornøyd med 1-1-resultatet mot Viking. Nå står de med 30 poeng og er i praksis sikret elitespill også neste sesong. Det skiller tre poeng til Brann på kval-plass, men bergenserne har langt svakere målforskjell.

- Vi er godt fornøyd med kampen, og nå tror vi på seier mot Vålerenga i siste runde. Vi skal avslutte med stil, lover Ragnvald Soma.

For Viking betydde uavgjortkampen at lagets teoretiske sjanse til seriebronse er borte. Toget er gått for siddisene, som også kan risikere å rase nedover på tabellen.

- Typisk

- Dette var typisk for sesongen. 11 uavgjortkamper viser at vi ikke har hatt evnen til å avgjøre kamper slik vi klarte i fjor, sier Brede Hangeland.

Viking kom best i gang, og Erik Nevland ordnet 1-0 allerede etter seks minutter. Drøyt kvarteret før pause ble vertene tilkjent straffe etter at Morten Berre ble felt. Men Nevland satte straffen i tverrliggeren.

Bryne ga seg ikke og fikk belønning bare minuttet senere. Thomas Pereira handset, og så var det jærbuenes tur til å innta straffemerket. Pierre Gallo ekspederte den bak Frode Olsen i mål.

Kampen var Viking-trener Benny Lennartssons siste i serien på Stavanger stadion. Selv om hjemmekamp i UEFA-cupen mot Celta Vigo venter midt i november, ble den populære svensken hedret med applaus fra fansen, blomster og gaver.

Brede Hangeland var Vikings beste, mens Marek Lemsalu var best hos gjestene.

(NTB)