Bryne blir ribbet

Spillerne forsvinner fra Bryne etter at nedrykket til 1. divisjon er et faktum.

Sju av spillerne i gårsdagens startoppstilling forsvinner med sikkerhet - deriblant hele svenskelegionen. Lyset i tunnelen for klubben er at økonomien er under kontroll. Utgiftene blir også betraktelig redusert av alle spillerne som forsvinner.

Bryne-legenden Gabriel Høyland håper nå at klubben får en ny start, selv om han var langt nede etter nedrykket.

- Fotballhallen vår og egenrekruttering er framtida til klubben. Vi har fått kvittet oss med gjelda på sju millioner og har nå kontrollen igjen. Husk at vi var minutter fra konkurs i sommer. Selvfølgelig må vi også hente inn spillere utenfra også i framtida, men hovedvekten av spillerne bør være lokale, sier Høyland, og signaliserer at tida der Fotball-Norge snakket om mønsterbruket på Bryne kan være på vei tilbake.

Han vil ikke være med på at alle svenskekjøpene har vært kritikkverdige.

- De har reddet oss fra et tidligere nedrykk, sier han.

Første nedrykk

Det er for tidlig å si om Bryne skal gå for et direkte opprykk neste år. Det avhenger ifølge Høyland av næringslivet på Jæren.

- Det er nå vi trenger støttespillerne. Ikke når vi eventuelt går opp i eliten igjen. De må ta en runde med seg selv og finne ut om de vil ha elitefotball annenhver helg, sier han.

Reine Almqvist var knust etter tapet mot RBK. Svensken har aldri vært med på et nedrykk i sin lange karriere som trener.

- Vi var preget av stundens alvor de første 35 minuttene. Etter det ga vi Rosenborg kamp. Dessverre fikk vi aldri utlikningen. Det hadde vært nok til fortsatt håp, men marginene var mot oss. Det har de vært i hele høst, sier han.

Nedbrutt Soma

Ragnvald Soma er kanskje den største profilen på Bryne. Han var også den eneste lokale spilleren i startoppstillingen i går. Soma har kontrakt også neste sesong. Han har ingen klausul om gratis eller billig overgang ved nedrykk. Men det er lite sannsynlig at han fortsetter i klubben.

- Jeg tar ingen endelig avgjørelse om framtida mi før sesongen er over, sier Soma.

Han har tidligere uttalt at klubben bør satse på en mer edruelig måte neste år.

- Om Bryne skal ha noen muligheter til å være i toppen av 1. divisjon neste år, avhenger av hvem som blir med videre, sier Soma.

- Dette er utvilsomt det verste øyeblikket i min karriere som fotballspiller, sier han.

For Bryne hadde muligheten til en siste svanesang. Selv om Rosenborg ledet 3- 0, kjempet laget seg inn i kampen. På 2- 3 var mulighetene der. Dessverre dummet Lasse Strand (eks-RBK) seg ut og forærte Roar Strand og Øyvind Storflor det avgjørende målet.

- Det er bare så bittert. Normalt tar vi 4- 5 poeng på bortebane i løpet av en sesong. I år har vi null. I siste kamp mot Aalesund skal vi avslutte med stil, sier Soma.

DEN ALLER SISTE OPPTUREN: Dejan Pavlovic blir felt av Espen Johnsen, og Bryne er på sett og vis fortsatt med når Pierre Gallo setter inn 2- 3 fra straffemerket. Men det holdt ikke.