Bryne-frekkis lurte Molde

BRYNE (Dagbladet): Bryne - Molde 4-3. Brynes Ole Hjelmhaug var så sliten at han ba om å bli byttet ut, men orket å ta en frekkis som sikret hjemmeseier. - Dommeren snakket om Molde-muren, jeg sa den var langt nok unna og skjøt ballen i mål før muren var organisert. Det er jo lov, jublet en overlykkelig Hjelmhaug overfor Dagbladet etter kampen.

Bryne-trener Reine Almqvist sto på sidelinja med gledestårer i øynene. Molde-kollega og landsmann Gunder Bengtsson var eitrende sinna.

- Utilgivelig, elendig. Vi eier kampen, og gir dem seieren på tre håpløse dødball-situasjoner. Det handler bare om disiplin, jeg er forbannet, sa Bengtsson til Dagbladet.

Han gjorde det klinkende klart at spillerne vil få ei skyllebøtte. I hele sesongen har han stresset konsentrasjon, så er det nettopp det som svikter.

- Hva vil du si til spillerne?

Rasende Bengtsson

- Det holder jeg for meg sjøl. Men dette holder ikke, raste svensken.

Også Daniel Berg Hestad deppet i garderoben. Han vil så gjerne vinne noe for Molde, men innser at det glipper i år igjen.

- Vi styrte det meste og ledet hele tida. Bryne har en egenskap, å sparke ballen langt. Og så slipper vi inn disse enkle tullemålene på dødball. Nå må vi bli mer kyniske og bedre i duellspillet, mente Moldes bestemann, som klaget på kink i nakken etter Brynes mange og høye baller i andre omgang.

Molde fikk en drømmestart med to mål på straffespark før kampen var ti minutter gammel. Tempoet var høyt, alt tydet på en enkel Molde-seier.

- Jeg tenkte at dette tempoet orker de ikke i 90 minutter, og ganske riktig - moldespillerne ble så slitne, så slitne, flirte Bryne-trener Reine Almqvist.

- Alle er helter

Han hadde hentet enda en svenske for å styrke laget, og skryter av en gjeng som kjemper som løver.

- Motivasjonen er på topp, dette er en gjeng med humør og glød. Alle er helter i dag, skrøt svensken, som opplevde sine første seriemål for laget som de fleste allerede har dømt nedrykksklart.

Bryne-helten Ole Hjelmhaug er opprinnelig fra Sogndal, og syntes det var fantastisk å score to mål.

- Jeg er bare utrolig glad. Deilig å ta en frekkis og sikre tre livsviktige poeng, sa Hjelmhaug.

<B>HELT:</B> Ole Hjelmhaug tok en frekkis og avgjorde kampen i det 90. minutt.