Bryne gir seg ikke

  Dette er saken Knut Henry Haraldsen kom inn ved pause i oppgjøret mellom Vålerenga og Bryne 30. april. Haraldsen ble ikke oppført på dommerkortet før etter pause. Da midtstopperen ble oppført i andreomgang, ble samtidig innbytter Fredrik Thorsen strøket. Thorsen oppholdt seg i teknisk sone resten av kampen. Vålerenga ble straffet med 5 000 kroner i bot etter hendelsen. Bryne-leder Svein Bergstad er ikke overrasket over NFFs ankeutvalgs avgjørelse i saken mellom Start og Molde. På et styremøte i kveld kommer Bryne sannsynligvis til å be NFF gjenoppta saken fra kampen mot Vålerenga tidligere i år. - Det ligger litt i kortene, sier Bergstad til Dagbladet.no.

Fotballforbundet har tidligere uttalt at de kommer til å se på Bryne saken på nytt hvis det foreligger nye elementer i saken. Trolig kommer Bryne til å legge dommen og ankeavgjørelsen fra cupdramaet mellom Start og Molde til grunn for få saken gjenopptatt.

- Vi skal ha styremøte klokka sju i kveld. Advokatene våre er koblet inn i bildet. De har vurdert saken nøye. Vi legger det med i vurderingen. Følelser, urettferdig behandling, det juridiske samt flere andre aspekter blir lagt til grunn for den avgjørelsen vi fatter i kveld.

Bryne har tidligere signalisert at de kom til å forfølge saken videre hvis NFFs ankeutvalg sluttet opp om forbundsstyrets vedtak om å sende Start til semifinale i cupen.

- Vi er så godt som enig om hva vi skal gjøre. Det ligger litt i kortene. Vi har signalisert at vi kan gå videre med saken, sier Bergstad til Dagbladet.no.

Bryne-lederen er ikke overraskert over ankeutvalgets avgjørelse.

- Det ble som jeg hadde trodd. Jeg regnet ikke med at anken kom til å forandre på saken. Nå handler de konkret etter regelverket. Det gjorde de ikke med oss.

Hvis NFF gjenopptar Bryne-saken kan det få store konsekvenser. Kampen mellom Vålerenga og Bryne endte 2-2. Hvis Bryne blir tilkjent alle tre poengene mister Vålerenga ett poeng og havner på 19 poeng - ett poeng bak Start som har to kamper mindre spilt.

- Vi tenker ikke poeng i denne saken, og vi har blitt delvis trodd på det. Vi er ikke på poengjakt. Dette er til beste for alle. Det er mange lag å ta hensyn til. Det er greit å være rettferdig så lenge man er like rettferdig mot alle, sier Bergstad.