Bryne rykket fra Start

Bryne taklet endelig presset i en bunnkamp, og med 3-1 over Start rykket de ifra på tabellen.

Kampen ble preget av at Bryne fikk straffe etter bare 20 sekunders spill.

Start-keeper Dime Jankulovski fikk Dejan Pavlovic overende inne i feltet. Keeperen mente at det ikke var felling, mens Pavlovic medga at det ikke var en soleklar straffe. Den som bestemmer, dommeren Bjørn Hansen, syntes imidlertid at det var en klar felling.

Pierre Gallo var sikker fra 11-meteren, og gjestene fikk en tung start. Bryne var friske i innledningen og gikk opp i 2-0 etter åtte minutter da Peter Olofsson gjorde en flott enkeltprestasjon. Han fikk til et flott mottak og banket ballen i mål med venstrebeinet.

Bittert

Start tok imidlertid over etter den dårlige starten. Kristiansand-laget spilte teknisk bra fotball, men uten å komme til spesielt farlige sjanser. Etter pause fikk de kjapt redusering, og utligningen lå i luften. Gjestene kom ofte i overtall, men ble for omstendelige i angrepsspillet.

- Straffen så tidlig i kampen ødela selvfølgelig mye for oss. Jeg synes vi spilte god fotball, men vi fikk tvilsomme mål mot oss. Det er bittert å reise fra Bryne uten poeng etter en såpass god kamp, sa Start-trener Jan Halvor Halvorsen.

Fornøyd

Mot slutten av kampen gikk Start tomme, og Bryne fikk ta over initiativet før Rune Medalen ble dyttet i ryggen inne i feltet. Det ble nok en straffe som Pierre Gallo satte i samme hjørne.

- Jeg er selvfølgelig svært fornøyd med seieren. Mot de andre bunnlagene har vi slitt. Mot Sogndal ble vi for offensive, mot Moss ble vi for feige. Denne gangen taklet vi presset bedre i en sekspoengskamp, slo Bryne-trener Reine Almqvist fast.

(NTB)