Bryne-spillerne maler egen stadion

Landets fotballarenaer rustes opp i stor stil, men på Bryne må spillerne selv trå til for å gi sin egen lekegrind en liten ansiktsløftning.

Lørdag bytter Ragnvald Soma og resten av Bryne-troppen ut fotballsko og tøffe taklinger med malerkost og kjeledress. Da skal Bryne stadion gjøres klar for årets eliteseriesesong.

- Spillere, trenere og administrasjon skal være med på dugnaden. Jeg vet ikke hvordan andre klubber driver, men i Bryne må alle bidra, sier daglig leder Kjell Madland til Stavanger Aftenblad.

- Dette er en kultur vi ønsker å beholde. Vi har anstrengt økonomi, og ingen har vondt av denne typen arbeid.

Dugnaden på Jæren kommer samtidig som organisasjonen Norsk Toppfotball ønsker å oppgradere samtlige norske eliteseriearenaer til Lerkendal-nivå innen 2006. Med slike visjoner, blir et ekstra strøk maling i minste laget på Bryne stadion.

- Vi må unngå at det settes urimelige krav til anleggenes standard. Lillestrøm og Bodø/Glimt har nettopp bygget nye anlegg, men kommer likevel ikke på godkjent-listen til Norsk Toppfotball, sier Madland, og legger til at det vil koste Bryne over 100 millioner kroner hvis de skal innfri Norsk Toppfotballs ønsker.

(NTB)

MÅ MALE: Bryne-spillerne står i kø for å nå ballen i kampen mot Vålerenga i august i fjor. Det spørs om det er like stor trengsel rundt malerkostene til helga.