Bryne tapte, og så rødt

Dommer Terje Hauge viste ut to Bryne-spillere da Lyn sesongdebuterte med å vinne 1-0 på Jæren i kveld.

Etter kampen var dommer Hauge bestemt på at begge utvisningene var korrekte.

- De var helt klare, sa Olsvik-dommeren.

Jonny Hanssen ble den store helten for Lyn i sin første seriekamp etter overgangen fra Tromsø. Bryne-keeper Roger Eskeland ga retur på et frispark, og Hanssen dundret ballen i mål via tverrligger etter 31 minutter.

- Laget gjorde en god kamp, og jeg er svært godt fornøyd med resultatet, sa Hanssen, som var banens klart beste.

Hanssen dominerte stort på Lyns midtbane. Bryne hadde kun ett brukbart forsøk, og gjestene vant sjanse- og cornerstatistikken klart.

To mann ut

Etter 69 minutter begynte det å gå varmt for Bryne-spillerne. Først ble Einar Braut utvist, og bare to minutter senere måtte lagkamerat Lasse Strand forlate banen etter sitt andre gule kort.

Innbytter Braut fikk direkte rødt kort etter å ha satt albuen i fjeset på matchvinner Hanssen, og det var samme Hanssen det skulle gå ut over like etter. Lasse Strand fikk sitt andre gule kort etter den brutale taklingen.

- Utvisningene var helt korrekte, mente også Hanssen.

Bryne-trener Reine Almqvist vil ikke legge skylden på dommer Terje Hauge for tapet.

Ødela alt

- Men det er ingen tvil om at utvisningene snudde kampen. Det ødela for oss, men det var ikke dommeren sin feil, sa svensken.

Bryne-keeper Roger Eskeland måtte gå ut i det 57. minutt etter at han fikk en låsning i ryggen. Eskeland har slitt med samme problem tidligere, og vil bli undersøkt av kiropraktor mandag. Det er uvisst om han blir klar til neste kamp.